Ο Μάρτιν Μιούρσεπ επέστρεψε στην Ελλάδα, αφού είναι προπονητής της Εθνικής Εσθονίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “3οn3” που διεξάγεται στο Ζάππειο. Ο Μιούρσεπ αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Ελλάδα με τη φανέλα του Άρη και της ΑΕΚ και όπως εκείνα ήταν τρία από τα καλύτερα χρόνια της ζωής του.

Αρχικά είπε για τα χρόνια στην Ελλάδα: “Η Ελλάδα βρίσκεται πάντοτε στην καρδιά μου και αυτό δεν το δηλώνω από υποχρέωση, αλλά επειδή το νιώθω πραγματικά, άλλωστε έχω έλθει εδώ αρκετές φορές για διακοπές και δεν έχασα την επαφή με τους φίλους μου, όπως ο Δήμος Ντικούδης και ο (σ.σ.: τότε μάνατζερ της ΑΕΚ) Τσάρλι Σπασοφτόνισε“.

Ο παλαίμαχος Εσθονός φόργουορντ ήρθε στην Ελλάδα το 1999 ως παίκτης του Άρη και τις επόμενες δύο σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ. Για την ΑΕΚ δήλωσε: “Εκείνες οι δυο σεζόν με την ΑΕΚ ήταν υπέροχες και αλησμόνητες. Είχαμε μια σπουδαία ομάδα, κατακτήσαμε τρεις τίτλους (σ.σ.: Κύπελλο Σαπόρτα 2000, Κύπελλα Ελλάδος2000 και 2001), παίξαμε καταπληκτικό μπάσκετ και αφήσαμε μια σπουδαία κληρονομιά στην ΑΕΚ. Πραγματικά λυπάμαι πολύ διότι μαθαίνω τα προβλήματα που έχει η ομάδα και έπαθα σοκ όταν άκουσα ότι υποβιβάσθηκε από την Α1“.

Του αρέσει τρομερά το “3οn3” και τόνισε: “Δεν είναι μόδα που θα περάσει, αλλά μια νέα διάσταση και μια καινούργια εποχή στο μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ γιατί παίζεται σε εξωτερικούς χώρους, δεν έχει όριο ηλικίας, είναι γρήγορο, ψυχαγωγικό, και θεαματικό.Ειδικότερα οι αγώνες μεταξύ μικτών ομάδων θα έχουν πολλή πλάκα.

Στην Εσθονία υπάρχει ήδη ένα πρωτάθλημα και παίζουμε κάθε Σαββατοκύριακο σε διάφορες πόλεις,αλλά εγώ είμαι… τεμπέλης και διάλεξα τον εύκολο δρόμο του κόουτς. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, βλέποντας αυτόν τον πανζουρλισμό στην Αθήνα, μετάνιωσα που δεν παίζω, αλλά κάθομαι στην εξέδρα”.