Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες 3Χ3 στην Πλατεία Συντάγματος, είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι Αθηναίοι πολίτες. Στο 3X3 FIBA Endorsed Event που διεξήχθη από τον ΟΠΑΝΔΑ και στηρίχθηκε από την Under Armour, άτομα ηλικίας 11 ετών και άνω, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να προσφέρουν όμορφες στιγμές, στο κοινό που πέρασε μια μέρα… γεμάτη μπάσκετ, αφού ξεκίνησε στις 9:00 και ολοκληρώθηκε στις 20:00.

Μέσα στον «αστερισμό» της πλήρους δράσης, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε άλλη μια ευχάριστη «νότα» για τη μεταφορά του «μηνύματος» της απόλαυσης του αθλήματος και της ευγενούς άμιλλας, καθώς της υπενθύμισης για το πώς μπορεί το μπάσκετ να μας ενώσει. Για τους νικητές υπάρχαν μάλιστα πλούσια δώρα, καθώς οι συμμετέχοντες στον τελικό, κέρδισαν προϊόντα ρουχισμού από την Under Armour, ενώ μπήκαν στο διαγωνισμό για την απόκτηση και άλλων αγαθών από την εν λόγω εταιρεία. Όλα αυτά, σε συνολικά οκτώ παρκέ που στήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και το ΑΚ Ρουφ, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πειραιώς. Κορυφαία ομάδα ήταν οι Big Three, οι οποίοι ήταν αήττητοι σε επτά αγώνες, ενώ πίσω τους ήρθαν οι Παπακαλιάτηδες με έξι νίκες σε οκτώ παιχνίδια, με τον Ιάσωνα Κολωνού να κατατάσσεται τρίτος με πέντε νίκες σε επτά ματς.

Οι 72 συνολικά ομάδες, που συμμετείχαν στην εν λόγω γιορτή κέρδισαν το χειροκρότημα και το σπουδαιότερο γεγονός, ήταν ότι κατάφεραν να δώσουν από τη δική τους πλευρά χαμόγελο στον κόσμο που έδωσε δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα, σε μια εποχή όπου τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν «κόσμημα» για το αθλητισμό και την προώθηση του ιδεώδους του.