Οι δυο τους έδειξαν πόσο ταλέντο και ποιότητα έχουν, αποτελώντας σημαντικές ελπίδες για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ όσον αφορά τη γενιά των 99άρηδων. Πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν; Είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι τους, αν και καταλυτικό ρόλο θα παίξει το πόσο σωστά θα αξιοποιηθούν από τις ομάδες τους.

Ο Μωραΐτης αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών από την νέα ΑΕΚ και στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο είχε 24 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα, κάνοντας τους “κιτρινόμαυρους” να νιώθουν περήφανοι που πιστεύουν πολύ στις ικανότητές τους. Σταδιακά θα πρέπει να παίρνει περισσότερο χρόνο, βέβαια, στο αντρικό για να ωριμάσει πιο γρήγορα και να αποδείξει πως μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο ηγέτη της “βασίλισσας”.

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Καλαϊτζάκης, ο οποίος έχει μεγάλο potential και τα φόντα να καθιερωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια σε τοπ επίπεδο. Γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός τον έκανε δικό του από νεαρή ηλικία και προσπαθεί τον βάλει σταδιακά και στην πρώτη ομάδα. Στο ματς με το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης σταμάτησε στους 22 πόντους, με 2 τρίποντα, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, προσφέροντας και πλούσιο θέαμα. 

Στα 17 τους χρόνια, οι δύο παίκτες μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Τα καλύτερα έρχονται, αρκεί όπως προαναφέραμε, να αξιοποιηθούν σωστά από τις ομάδες τους…