Η Νέα Κηφισιά είναι “χτισμένη” για σπουδαία πράγματα τη φετινή σεζόν και δεν σταματά να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε εντός έδρας του Απόλλωνα Πατρών με 77-73 και πήρε το εισιτήριο για την 3η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώνοντας ακόμα μία έκπληξη στον θεσμό.

Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου μπορεί να παρατάχθηκε χωρίς τον Σάββα Νικητάκη (σ.σ.: εκτός μάχης για δύο μήνες), αλλά αυτό δεν το απέτρεψε από το να πετύχει μία σπουδαία νίκη απέναντι στους Πατρινούς, από τους οποίους απουσίαζε ο -επίσης τραυματίας- Νίκος Αργυρόπουλος.

Επόμενος αντίπαλος για τους “κόκκινους” θα είναι ο Άρης σε ένα ακόμα ραντεβού της Νέας Κηφισιάς με την ιστορία…

Η αθηναϊκή ομάδα ξεκίνησε… φουριόζα το παιχνίδι και με όπλο την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία, αλλά και την επιθετική οξυδέρκεια του Βαγγέλη Καράμπουλα πήρε αέρα 14 πόντων (38-24) με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Απόλλωνας, όμως, όπως ήταν φυσιολογικό, αντέδρασε και στην επανάληψη άρχισε να μειώνει διαρκώς τη διαφορά, φέρνοντας γρήγορα το παιχνίδι στα (53-53 στο 30′). Η άμυνα της Νέας Κηφισιάς δεν άντεχε, πλέον, την πίεση που της ασκούσαν οι Πατρινοί, αλλά αυτό δεν σήμαινε πως θα έχανε και τον έλεγχο του ρυθμού.

Το προβάδισμα τριών πόντων που πήρε η ομάδα του Νίκου Βετούλα (53-56 στο 33′) δεν προκάλεσε πανικό στους γηπεδούχους. Με τον Βαγγέλη Καράμπουλα να παίρνει και πάλι την ομάδα στις πλάτες του, η Νέα Κηφισιά επέστρεψε σε θέση οδηγού διατηρώντας μέχρι τέλους το προβάδισμα.

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Ψαριανός – Σκούτας.
Τα δεκάλεπτα: 21-11, 38-24, 53-53, 77-73.
Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Μοσχοβίτης 19 (2), Κακαριάς, Διαμαντόπουλος, Τζιάλας, Καράμπουλας 28 (2), Μενουδάκος 4, Σιούτης 10 (1), Ψαθάς 3, Πετροδημόπουλος 13.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Π. (Βετούλας): Μακ Κόλουμ 3, Καπερώνης, Γκραντ 9 (1), Τέρνερ 4, Λιανός 10 (1), Γουόκερ 12 (2), Πέτροβιτς 14 (1), Κλάιμπερτ 21 (4).

Τα ζευγάρια της 3ης αγωνιστικής:

Τρίκαλα – ΚΑΟΔ
Νέα Κηφισιά – Άρης