Όπως ΜΟΝΟ εμείς έχουμε αναδείξει, υπάρχουν αγώνες – ντροπή εφηβικών ομάδων που συμπεριλαμβάνονται στο στοίχημα. Ο Ηλυσιακός εξέδωσε σήμερα επίσημη ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει πως ανακάλυψε τον αγώνα της εφηβικής ομάδας με τον Δούκα στο στοιχηματικό κουπόνι και ήδη έκανε τις πρώτες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τους αθλητές του.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Μετά λύπης μας, διαπιστώσαμε (καθυστερημένα) ότι ο αγώνας της εφηβικής μας ομάδας μπάσκετ με τον Δούκα που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο των Ιλισίων, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 και ώρα Ελλάδας 21:30 συμπεριλήφθηκε σαν στοιχηματικό γεγονός, από στοιχηματική εταιρία του εξωτερικού η οποία εδρεύει στο Manchester.

Επειδή οι αρχές του συλλόγου μας, μας επιβάλλουν να προστατέψουμε τους ανήλικους (στην συντριπτική πλειοψηφία) αθλητές μας:

Επειδή εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να υπηρετούμε τον ΥΓΙΗ αθλητισμό, τις βασικές αρχές του και τις αξίες του, όπως το δικαίωμα στη συμμετοχή και στο “ευ αγωνίζεσθαι“,

Επειδή θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ευχαριστημένα ακόμη κι όταν ηττήθηκαν, μόνο και μόνο γιατί προσπάθησαν,

Επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε το δικαίωμα σε κανένα “επιτήδειο” να “επενδύσει” στον ιδρώτα τους και στην υγιή προσπάθειά τους,

Επειδή υπάρχουν νόμοι οι οποίοι προστατεύουν τους ανήλικους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς

Κι επειδή η σιωπή είναι συνενοχή

Αποστείλαμε ήδη έγγραφη διαμαρτυρία – προειδοποίηση στην στοιχηματική εταιρία και ζητούμε να μην συμπεριλάβει ξανά αγώνες της ομάδας μας που αφορούν αγώνες στους οποίους αγωνίζονται ανήλικοι.

Ενημερώσαμε επίσημα την ΕΣΚΑ και την ΕΟΚ και τους ζητήσαμε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατέψουν τους συλλόγους, τους ανήλικους αθλητές και τις οικογένειες τους από τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από παρόμοια γεγονότα.

Η επιστολή προς τη στοιχηματική εταιρία

Η επιστολή προς την ΕΣΚΑ

Η επιστολή προς την ΕΟΚ