Τέτοιες ημέρες, μέχρι πέρυσι πραγματοποιείτο το All-Star Game, το οποίο από μόνο του αποτελεί μία διοργάνωση… διαφορετική από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει μέσα στην αγωνιστική σεζόν, εντός συνόρων. Το εξαρετικό κλίμα γιορτής, οι εικόνες με οικογένειες να επισκέπτονται το γήπεδο όπου διαδραματιζόταν όλη η δράση (δεν αποτελεί και σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας), η ευκαιρία παικτών, προπονητών, δημοσιογράφων και φιλάθλων να… ξεδώσουν από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις και να διασκεδάσουν πάνω σε αυτό που αγαπούν, καθώς και οι ωραίες «μάχες», είτε αυτές αφορούσαν τους διαγωνισμούς καρφωμάτων και τριπόντων, είτε τον αγώνα μεταξύ Ελλήνων και Ξένων, ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά του ετήσιου αυτού ραντεβού. Παράλληλα, αποτελούσε και μία ευκαιρία εξάπλωσης της φήμης του μπάσκετ σε πανελλαδικό, και όχι μόνο, επίπεδο, με πρωτοπόρο της προσπάθειας, κάθε χρόνο, την πόλη όπου διεξαγόταν.

Για τους λόγους αυτούς, η ανακοίνωση της μη πραγματοποίησής του, μέσα στο 2015, ήταν σίγουρα ένα «πλήγμα» για το άθλημα, καθώς και τους πολλούς ακολούθους του. Γιατί οι νοσταλγοί του All-Star Game και των στιγμών που έχει προσφέρει από το 1991 μέχρι σήμερα, δεν είναι και λίγοι.

Ξεκινώντας από την Αθήνα και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 1991, ο Τζον Χάτσον είχε προσφέρει ένα τρομερό στιγμιότυπο. Προσπαθώντας να κερδίσει στο διαγωνισμό καρφωμάτων, μάλλον… υπερέβαλε κάπως και στην έμπνευσή του, δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να σπάσει η μπασκέτα. Ο τότε παίκτης του Πανιωνίου, ξεσήκωσε όχι μόνο το κοινό του φαληρικού γηπέδου, αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονταν εκεί, με αρκετούς να σπεύδουν να πανηγυρίσουν μαζί του.

Ένα από τα πιο ευχάριστα All-Star Game, είχε διεξαχθεί το 2008 στην Αμαλιάδα, όπου το κορυφαίο γκρουπ για καρφώματα (μην έχοντας δηλαδή τη βοήθεια κανενός βοηθητικού οργάνου, όπως τραμπολίνα), οι Slam Nation, έκανε την τελευταία του εμφάνιση, ενώ παράλληλα η πόλη της Ηλείας είχε την τιμή να φιλοξενήσει το μεγάλο Γάλλο dunker, Καντούρ Ζιανί. Ο τελευταίος κατέχει το μεγαλύτερο άλμα, που φτάνει στα 1.55 μέτρα!

Κι ένα βίντεο του Ζιανί, για να μας επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συγκέντρωσε η «έκδοση» της Ξάνθης την αμέσως επόμενη χρονιά, όπου για πρώτη φορά σχηματίστηκαν ουρές από το κοινό, ήδη από το μεσημέρι, με το κορυφαίο γκρουπ σε καρφώματα με τραμπολίνο, Face Team, να κάνει την εμφάνισή του. Υπενθυμίζεται, πως πρόκειται για μόνιμους συνεργάτες του NBA και της Red Bull.

Το All-Star Game του… έρωτα και της διαμάχης, ήταν εκείνο του 2010 στο Ηράκλειο. Στην πόλη της Κρήτης, γεννήθηκε το ειδύλλιο μεταξύ Γιώργου Μπόγρη και Έλλης Κοκκίνου, ενώ κάπου εκεί ξεκίνησαν και οι δικαστικές διαφορές, μεταξύ της εταιρείας Choose, του ΠΣΑΚ και του ΕΣΑΚΕ.

Τέλος, στην Πάτρα, είχαμε την τελευταία παρουσία τριών σημερινών κατοίκων Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για τους αδελφούς Αντετοκούνμπο, Γιάννη και Θανάση, καθώς και τον Κώστα Παπανικολάου, σε ένα τουρνούα όπου ξεχώρισε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Και για όσους θεωρούν το All-Star Game ένα απλό πανηγύρι και όχι ένα μέσο να εξαπλωθεί το μπάσκετ, απλά διαβάστε τους MVP, σε κάθε παιχνίδι, ανά χρονιά…

all-star-mvp-1

all-star-mvp-2

all-star-mvp-3