Για άλλη μία φορά, η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος έκρυβε εκπλήξεις, στην εκδήλωση που έγινε παράλληλα και για τα εθνικά πρωταθλήματα. Η κληρωτίδα έμελλε να «βγάλει» δύο μεγάλα παιχνίδια στην προημιτελική φάση, με το ένα να μπορεί ασφαλώς να χαρακτηριστεί και ως πρόωρος τελικός.

Συγκεκριμένα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην φάση αυτή, αλλά το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας δε θα είναι το ΟΑΚΑ, αλλά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πριν καν… ξεκινήσει η σεζόν, δηλαδή, οι δύο ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν τα νέα φιλόδοξα σύνολά τους υπό το βλέμμα της μπασκετικής Ευρώπης, από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι τους. Ο αγώνας, ωστόσο, κατά… διαβολική σύμπτωση του περσινού προημιτελικού, θα διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών», λόγω της τιμωρίας μίας αγωνιστικής που είχε επιβληθεί στους «ερυθρολεύκους» για όσα είχαν συμβεί στον τελευταίο μεταξύ τους τελικό για το πρωτάθλημα.

Ως το ντέρμπι των δυνάμεων που… επανέρχονται μπορεί να θεωρηθεί αυτό ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Nick Galis Hall», με την νέα εποχή για αμφότερες να τις βρίσκει σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Το τρίτο ζευγάρι, επίσης ενδιαφέρον, είναι αυτό του ΠΑΟΚ με το Ρέθυμνο, ενώ το τέταρτο ματς θα προκύψει από τιος πρώτες δύο φάσεις, όπως σας τις αναλύουμε εδώ.

Η φάση αυτή θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, της Ευρωλίγκα και του Eurocup.