Μία παρέα φίλων, οι οποίοι συμμετέχουν στο Εργασιακό Πρωτάθλημα αποφάσισαν να βγάλουν… δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημερώνουν τον κόσμο με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού για το πως προέκυψε η ομάδα τους, αλλά και το πως λειτουργεί. Στο τέλος μάλιστα δίνουν και την συμβουλή τους για το πως θα έπρεπε να λειτουργούν και οι επαγγελματικές ομάδες.

“Για αρκετά χρόνια μια παρέα μαζεύονταν και έπαιζε το μπασκετάκι της μεσοβδόμαδα στο κλειστό του Αμαρουσίου. Πολλές audition, πραγματική «παρέλαση» παικτών καλοί, κακοί, μέτριοι, σούπερ, γκρινιάρηδες κλπ., όμως, φέτος το καλοκαίρι και μετά από «ώριμη σκέψη» αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα και να κατέβουν στο Εργασιακό Πρωτάθλημα ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης».

Μαζεύτηκαν 14 οικογενειάρχες κοπρίτες με τον μικρότερο 30 και τον μεγαλύτερο 41 ετών (ψυχούλα ο Βασιλάκης) και ίδρυσαν μια ομάδα για να κάνουν την πλάκα τους και για να ξεφεύγουν από τις γυναίκες τους, με στόχο το… ευ αγωνίζεσθαι! Ψυχή της ομάδας ο Γιάννης (ιδρυτής, γενικός αρχηγός, αρχηγός ομάδας και αποστολής, πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήμαρχος, κλαρινογαμπρός κλπ.) δηλώθηκαν στην Α2 του πρωταθλήματος των καθημερινών… και το όνομα αυτών; Butchers. Το όνομα τους εμπνευσμένο από τον original χασάπη της ομάδας τον Πάνο και τα χρώματα ιδέα της Εφης (πως μπορούσε να μη βάλει το χεράκι της μια γυναίκα, άλλωστε;) μαύρες εμφανίσεις με κόκκινα γράμματα θυμίζουν κάτι από DarthVader… Ομάδα Starεξάλλου!!!

Ετσι ο Γιάννης έπιασε δουλειά και άρχισε το scouting ξεκινώντας το ρόστερ από τον εαυτό του φυσικά, μετά μάζεψε τον Νίκο (ειδικός στις επικίνδυνες αποστολές με ειδίκευση στο ανακαλύπτει χαμένα αντικείμενα…), τον Πέτρο (έφερε χαρτί γιατρού από το Παίδων, μόνο αυτό φτάνει), τον Βασίλη (η ψυχούλα που λέγαμε παραπάνω), τον Λάμπρο (ο Κότζακ της παρέας, για πολλούς Γκουσγκούνης…), τον Θάνο (κοινοτικός ζει στη Βαρκελώνη και πετάγεται μόνο για τους αγώνες, είναι πολλά τα λεφτά…), τον Δημήτρη (μεγάλες εμφανίσεις στην προετοιμασία, αλλά ένας τραυματισμός τον έχει αφήσει εκτός αυτό το διάστημα, παράλληλα με την «παντόφλα» στο σπίτι…), τον Χρήστο (μεταγραφή της τελευταίας στιγμής από Μακάμπι… Χαφτία), τον Βασίλη Νο2 (άμα τον δούμε θα σας πούμε περισσότερα…), τον Αρη (όταν τον αφήσει η κόρη του θα έρθει κάποια μέρα να παίξει και με την ομάδα…), τον Πάνο (ο χασάπης που λέγαμε νωρίτερα), τον Λουκά (όταν πίνει, γίνεται αόρατος μέσα στο γήπεδο, ούτε αλκοτέστ δεν τον πιάνει…), τον Στράτο (μεταγραφή από τις σπηλιές της Βοιωτίας, απόγονος του Νταβέλη…) και φυσικά ο Γιώργος (ο μοναδικός μαύρος στην ιστορία της διοργάνωσης).

Στα αγωνιστικά

Μετά από 3 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και έναν νοκ άουτ αγώνα στο Κύπελλο οι Butchers προχωρούν ακάθεκτοι με το απόλυτο 4×4. Μένει να δούμε που θα καταλήξει η παρέα των 14 φίλων που ξεκίνησαν για πλάκα και έχουν δημιουργήσει πανικό στους αντιπάλους εντός και εκτός έδρας…

Καλή συνέχεια λοιπόν και κάπως έτσι πρέπει να βλέπουν τον αθλητισμό και οι επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες έχουν ξεχάσει το ρόλο της ύπαρξης τους”.