Έντονη είναι η συνέχεια της κόντρας μεταξύ της Καλλιθέας και του Δήμου Ρόδου, με τους παράγοντες της πρώτης να επισκέπτονται μάλιστα το Δημαρχείο του νησιού. Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει το 12sports.gr, από τον «καυγά» μεταξύ του παίκτη της Καλλιθέας, Γιώργου Βασιλειάδη, με τον φύλακα του Παλέ ντε Σπορ, η οποία κατέληξε σε ρατσιστική επίθεση τον Βασίλη Εκινέ, καθώς και ανακοίνωση μέσω… της καθαρίστριας του γηπέδου, ότι δε θα επιτραπεί ξανά η είσοδος της ομάδας σε αυτό.

Ύστερα από τα αντίστοιχα λόγια, σε πιο έντονο ύφος, του αντιδήμαρχου Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου στον πρόεδρο της Καλλιθέας, Θανάση Σταμούλη, η ομάδα είδε όντως την επόμενη ημέρα κλειστό το Παλέ και οι άνθρωποι της διοίκησης επιχείρησαν να βρουν λύση μέσω του Δημάρχου, Φώτη Χατζηδάκου, αλλά τελικά οδηγήθηκαν στην απόφαση να επισκεφθούν χθες (15/9) το Δημαρχείο, μαζί με τον έτερο αθλητή της ομάδας Γιάννη Κούρο, τον γενικό αρχηγό Σακελλάρη Μαΐλη και τον γενικό γραμματέα Σταμάτη Γεωργά, και να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Εκεί, ο πρόεδρος και ο Έλληνας φόργουορντ, «εκτόξευσαν πυρά» εναντίον τόσο του Δημάρχου για το γεγονός ότι τον περίμεναν μάταια επί διώρου, όσο και του αντιδημάρχου, του φύλακα και της καθαρίστριας. 

Ο αντιδήμαρχος, ειδικά, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον Θανάση Σταμούλη, ο οποίος ουσιαστικά ανέφερε πως η «έξωση» της Καλλιθέας γίνεται επί μη αγαθού σκοπού από τον ίδιο, ενώ άπαντες θέλησαν να «ψέξουν» τον φύλακα για τη συμπεριφορά του, με τον Εκινέ να τονίζει πως τον λυπάται.

Ο πρόεδρος της Καλλιθέας αρχικά αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε, χωρίς να διστάσει να μιλήσει με λεπτομέρειες. «Είμαστε εδώ για να σας μιλήσουμε για το θέμα που πήρε μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο Βασίλης Εκινέ δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από το φύλακα του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας. Συγκεκριμένα 10 λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης, ο φύλακας ζήτησε επίμονα να απομακρυνθούν οι παίκτες από το γήπεδο γιατί βιαζόταν να φύγει για να πάρει προφανώς τα παιδιά του από τα φροντιστήρια. Εκείνη την ώρα στο παρκέ είχε μείνει ο αθλητής μας Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι αξιωματικός στην αεροπορία. Ο φύλακας έκανε λεκτική επίθεση στον παίκτη, ο οποίος του ζήτησε το λόγο και στη συνέχεια έφυγε προς το χώρο των αποδυτηρίων για να βρει κάποιον από την ομάδα. Εκεί συνάντησε το Βασίλη Εκινέ, ο οποίος προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Αμέσως ο φύλακας έκανε φραστική ρατσιστική επίθεση στον παίκτη της Καλλιθέας λέγοντας χαρακτηριστικά “τι μου στείλατε τον κ… μαυρο για να με κάνει ντα’’! Υπήρχε μία λογομαχία και με τις φωνές που άκουσα μπήκα στο γήπεδο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Είπα στον φύλακα να δώσουμε ένα τέλος στην ιστορία, πιστεύοντας ότι το θέμα έληξε, παρά το λάθος του. Μετά από καμιά ώρα με πήρε τηλέφωνο η καθαρίστρια του γηπέδου που ασκεί χωρίς να ξέρω το λόγο και χρέη παράγοντα στο γήπεδο και μου είπε ότι με απόφαση του αντιδημάρχου Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου θα απομακρυνθείτε από το γήπεδο. Αμέσως τον πήρα τηλέφωνο και μου απάντησε “Θανάση πάρε την ομάδα σου και φύγε. Δεν θα ξαναπατήσετε στο γήπεδο”. Και ρωτάω εγώ τώρα, θα γινόταν το ίδιο αν αντί για τον παίκτη της Καλλιθέας υπήρχε αθλητής του Κολοσσού; Θα έδιωχναν δηλαδή τον Κολοσσό από το γήπεδο», ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Σταμούλης και συνέχισε:

«Εμείς σαν ομάδα θέλουμε να προστατεύσουμε τον παίκτη μας. Απευθυνθήκαμε σε δύο δικηγόρους και θα κάνουμε αγωγές κατά του φύλακα του γηπέδου και έγγραφη αναφορά εις βάρος της καθαρίστριας- παράγοντα, η οποία στο τηλέφωνο μου είπε ‘’μάζεψε τον μαύρο σου γιατί δεν θα τα πάμε καλά’’. Απ’ την πλευρά μας περιμένουμε το δήμαρχο για να δώσει λύσεις. Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. δεν μπορεί γιατί η ομάδα δεν είναι δυνατόν να προπονηθεί σε άλλα γήπεδα, ενώ οι παίκτες είναι ερασιτέχνες και δεν μπορούν να κάνουν νωρίς προπονήσεις γιατί δουλεύουν».

Ο Θανάσης Σταμούλης δε σταματούσε να μιλά στο ίδιο έντονο ύφος, χαρακτηρίζοντας ως «σουλτάνο» της Καλλιθέας τον Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου. «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τις αποφάσεις του, αφήνει τους έφηβους και τους παίδες χωρίς γήπεδο. Και πέρσι με τον πρόεδρο, τον Νίκο Κιόττου είχαν δημιουργηθεί τα ίδια προβλήματα και δεν βρέθηκε λύση. Εγώ όμως θα βρω. Αν νομίζει ότι είναι ο σουλτάνος των Καλυθιών και μπορεί να κάνει ότι θέλει σ’ ένα δημοτικό γήπεδο είναι γελασμένος. Το γήπεδο είναι δημοτικό και έχουμε δικαίωμα να παίζουμε όλοι οι δημότες. Εκτός των άλλων η Καλλιθέα είναι ομάδα της περιοχής. Εκτός αν θέλει να αλλάξουμε ονομασία και να πούμε την ομάδα οι… Τσιγγάνοι της Καλλιθέας. Δεν ξέρω που το πάει ο κ. Κωνσταντίνου, αλλά αν δεν βρεθεί λύση, σκεφτόμαστε ακόμη και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα με υπαιτιότητα του ίδιου. Οι παίκτες και ο προπονητής ακόμη κι αν δεν κατέβουμε θα πάρουν κανονικά όλα τα συμφωνηθέντα. Είναι μεγάλη αδικία για μας, για την προσπάθεια μας. Έχουμε μαζέψει την αφρόκρεμα του τοπικού μπάσκετ και φέρνουμε παίκτη εθνικών κατηγοριών από τη Λετονία. Ο Βασίλης Εκινέ έπαιζε σε μεγάλες ομάδες εθνικών κατηγοριών. Προσπαθούν ενδεχομένως κι άλλοι δάχτυλοι να σταματήσουν την ομάδα μας, που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Τα δύο αυτά θέματα έγιναν γνωστά ανά το πανελλήνιο. Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, ίσως κινηθούμε δικαστικά. Θα κάνουμε ότι μας πει ο δικηγόρος».

Για το τι είπε στον Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου μετά τη ρατσιστική επίθεση στον Εκινέ: «Δεν με άφησε καθόλου να μιλήσω. Μου είπε ‘’Θανάση παίρνεις την ομάδα και φεύγεις’’. Αν ο κ. Κωνσταντίνου πιστεύει το φύλακα με γεια του και χαρά του. Εγώ πιστεύω τον αθλητή μου, που είναι και εξαιρετικό παιδί. Μάλιστα το ίδιο βράδυ με πήρε τηλέφωνο εκ μέρους του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και ο κ. Θεόδωρος Θεοδώρου και μου ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του φύλακα. Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. είναι υποχρεωμένος να μας βρει γήπεδο για να προπονηθεί η ομάδα. Να το καταλάβει ο σουλτάνος των Καλυθιών ότι έχει ξεκινήσει κόντρα από πέρσι και τη συνεχίζει με τη νέα διοίκηση

Για την απαγόρευση στην ομάδα να παίρνει τις συνδρομές από τα μικρά παιδιά: «Ο κ. Κωνσταντίνου όταν ήταν στον Απόλλωνα Καλυθιών ήταν ο πρώτος που έπαιρνε τις συνδρομές από τα παιδιά και δεν έχει το δικαίωμα να μας λέει τέτοια πράγματα. Τα παιδιά έχουν έξοδα, την έκδοση δελτίων, τον ιματισμό τους, τους ιατρούς, τους προπονητές και τα λειτουργικά έξοδα. Ας μας καλύψει ο ίδιος όλα τα έξοδα μας και εμείς δεν θέλουμε ούτε ευρώ. Όλες οι ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο παίρνουν ένα συμβολικό ποσό. Ο κ. Κωνσταντίνου θέλει να παίξει το δικό του παιχνίδι, με γεια του και χαρά του. Μας περιμένει στη γωνία και θέλει το κακό μας. Δεν θα το αφήσουμε έτσι όμως».

«ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ»

Ο Βασίλης Εκινέ, εστίασε στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε και επεσήμανε τα εξής: «Το θέμα έχει πάρει ήδη διαστάσεις. Εγώ πραγματικά λυπάμαι για την παιδεία του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι και εκπαιδευτικός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν. Δεν εξοργίστηκα και ο σκοπός μου ήταν να ηρεμήσω το φύλακα για την επίθεση που έκανε στον συναθλητή μου, το Γιώργο Βασιλειάδη».