Ο Βασίλης Γεωργίου γράφει στο www.basketblog.gr για τον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο και την μεγάλη του απώλεια καθώς ήταν ο δημοσιογράφος που ήταν συνέχεια δίπλα στην μεγάλη ΑΕΚ και μετέδωσε και το περίφημο ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας το 1968 με το πρώτο Ελληνικό Ευρωπαϊκό τρόπαιο!

“Έφυγε ο καλός μου φίλος, ο μεγάλος παίκτης, ο παγκόσμιος, ο οικογενειάρχης, ο ακέραιος χαρακτήρας, ο Γιώργος μας που ανήκε στην μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ. Γιώργο μου έδωσες την μάχη, εκεί που πας να είσαι καλά και θα σε υποδεχτούν σαν τον μεγάλο παγκόσμιο παίκτη. Εμείς δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε και εγώ Γιώργο μου τι θυμάμαι, όταν μετέδιδα το ΑΕΚ-Σλάβια περνούσες δίπλα μου και αφού έβαζες τα καλάθια σου με τους χίλιους τρόπους σου μου έλεγες “Βασίλη νικήσαμε ” και μου έστελνες φιλιά.

Να πας στο καλό και να ξέρεις ότι όλοι οι φίλαθλοι θα σε θυμούνται για πάντα. Θυμάμαι ακόμα Γιώργο μου μεγάλε παγκόσμιε όταν γυρίσαμε από την Βαρέζε με το -18 που δεν σταμάτησες μέσα στο αεροπλάνο να μας λες όλων και μένα και του Φαίδωνα “ψηλά το κεφάλι, θα τους καθαρίσουμε τους ιταλούς και θα πάμε στον τελικό”. Και έτσι ακριβώς έγινε Γιώργο μου.

Ο Γιώργος είχε πάντα την εικόνα του νικητή είτε στην ΑΕΚ , είτε στην Εθνική. Και τα έδινε όλα. Ο όρος παγκόσμιος για τον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο βγήκε επειδή είχε αυτή την δύναμη και πάθος και τον έβγαλα παγκόσμιο γιατί με όποιον παίζαμε έλεγε θα τους κερδίσουμε , δεν φοβόμαστε κανέναν και τους κερδίζε! Φυσικά αν έπαιζε σήμερα ο Γιώργος μας θα ήταν ο καλύτερος τριποντάκιας της Ευρώπης καθώς τότε δεν υπήρχε τρίποντο και θα ήταν σαν τον Όσκαρ τον βραζιλιάνο. Αλήθεια ποιός δεν θυμάται όταν ξεκίναγες σαν οδοστρωτήρας το περίφημο μπασιμό σου και δεν μπορούσε να σε κόψει κανείς ακόμα και με φάουλ. Θα χρειαστούν αμέτρητες σελίδες να γράψει κανείς για τα κατορθώματα του Γιώργου του Αμερικάνου.

Περιμένω να δωθεί και το ονομά σου σε ένα γήπεδο γιατί μιλάμε για ένα παγκόσμιο άσο που τίμησε την φανέλα της πατρίδας με τον καλύτερο τρόπο και μαζί με τα άλλα παιδιά έφερε το πρώτο Ευρωπαϊκό στέμα στην Ελλάδα μας.Πεπη και Χριστίνα όλοι οι έλληνες ξέρουν να θυμούνται και να τιμούν τον Γιώργο μας”