Ένα ακόμη σημαντικό έκθεμα προστίθεται στο «στολίδι» του μουσείο της ΧΑΝΘ. Κατά την επίσκεψή του στο μουσείο, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Απόστολος Κόντος, φρόντισε να αφήσει το «στίγμα» του, παραχωρώντας μία φανέλα του από την εποχή που αγωνιζόταν στην Εθνική ομάδα, υπογεγραμμένη και με τον αριθμό συμμετοχών του. Η ΧΑΝΘ, με αφορμή το γεγονός αυτό εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία θυμίζει την πλούσια καριέρα του παλαίμαχου παίκτη.

Αναλυτικά:

«Ο Απόστολος Κόντος, γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου του 1947, αγωνιζόταν στη θέση σμολ φόργουορντ και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες καλαθοσφαιριστές. Αγωνίστηκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας και στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα. Συμμετείχε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1972 και το 1982 με δύο δικές του βολές απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «6» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Σε ηλικία 39 ετών μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, ενώ το Φεβρουάριο του 1987 αποσύρθηκε ύστερα από 28 χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους.

Έχοντας σημειώσει 1.114 πόντους με την Εθνική Ελλάδος, κατατάσσεται στους μεγαλύτερους σκόρερ που έχουν αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη φανέλα. Συμμετείχε σε 115 αγώνες, έχει αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ 1973, στο Ευρωμπάσκετ 1975 και στο Κύπελλο Εθνών Ευρώπης το 1974. Με την Εθνική Εφήβων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων του 1970».