Ο Μίλωνας είναι ένα σωματείο που με την πρόσληψη του Παναγιώτη Σαββάτη έδειξε πως είναι αποφασισμένος να περάσει σε ένα σύγχρονο και τεχνοκρατικό μοντέλο υποδομών, πραγματοποιώντας εξαιρετική δουλειά στα αναπτυξιακά του τμήματα με “φόντο” το υγιές μπάσκετ, την ανάδειξη νέων ταλέντων, αλλά και το μέλλον του σαν σύλλογος.

Μάλιστα, ο Νίκος Τσιώκος σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Σαββάτη έχουν δημιουργήσει ένα στοχευμένο πλάνο εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης, στοχεύοντας σε ένα ολιστικό μοντέλο παραγωγής νέων ταλέντων. Έτσι, ο Μίλωνας παράλληλα με τον πρωταθλητισμό όσον αφορά την ανδρική ομάδα του, έχει αλλάξει τη φιλοσοφία και στις υποδομές του, βασιζόμενος σε σύγχρονες μεθόδους και βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για τη δημιουργία των νέων ταλέντων του.

Με βάση αυτά τα δεδομένα μάλιστα, η ομάδα από τη Νέα Σμύρνη δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media της, στο οποίο αναδεικνύει τη σκληρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών της.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Μίλωνα:

“Στις υποδομές, μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στη φυσική κατάσταση των αθλητών, με συστηματική και σύγχρονη προπόνηση με το γυμναστή των υποδομών και της ανδρικής ομάδας, Νίκος Τσιώκος να υλοποιεί ένα εξειδικευμένο πλάνο εκγύμνασης για κάθε ομάδα και ηλιακό group”.