Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαίδης που είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, μίλησε στο Sport24 Radio για το αθλητικό event του καλοκαιριού «Navarino Challenge» το οποίο διεξάγεται στο Costa Navarino που βρίσκεται στην Μεσσηνία. Επίσης μίλησε για το μπάσκετ, που λατρεύει ως άθλημα αλλά και για την αγαπημένη του ομάδα τον Άρη.

nikolaidis-basket-navarino-4

Λίγα λόγια για το «Navarino Challenge»:

Το Navarino Challenge είναι ένα event, με κύριο πρεσβευτή τον ομογενή υπερμαραθωνοδρόμο, Κωνσταντίνο Καρνάζη, το οποίο έχει βραβευτεί πολλές φορές για την προσφορά του και καλεί τους ενδιαφερόμενος από τις πολύ μικρές ηλικίες να ασχοληθούν με πάρα πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες οι οποίες δεν θα είναι ανταγωνιστικές. Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής αλλά και της άσκησης. Μάλιστα θα μπορούν να κατανοήσουν, ώστε να ευαισθητοποιηθούν στην καταπολέμηση του τεράστιου προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας. 

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι το «Navarino Challenge» αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες του εξωτερικού και ότι υπάρχουν άπειρες συμμετοχές και εκπροσωπούνται πάνω από 10 χώρες. Φέτος πρέπει να τονιστεί ότι είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά λειτουργίας του συγκεκριμένου event και το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς είναι στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στο Costa Navarino. Πολύ σημαντικό είναι ότι εκείνοι που θα συμμετάσχουν θα γνωρίσουν αθλήματα όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση, το tae kwon do, η αναρρίχηση, οι πιλάτες, το μπάσκετ και το kick boxing. Επίσης φέτος στο event προστίθενται το γκολφ, το kids athletics, το baby swimming, το aqua aerobic, οι καταδύσεις αλλά και τα μαθήματα χορού.

Μάλιστα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η παρουσία σπουδαίων Ελλήνων αθλητών στο «Navarino Challenge» όπως του Αλέξανδρου Νικολαίδη, του Σπύρου Γιαννιώτη που είναι Πρωταθλητής Ελλάδας στην κολύμβηση και μάλιστα είχε πάρει την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Περικλή Ιακωβάκη που ήταν Πρωταθλητής του στίβου στα 400 μ. εμπόδια και έχει διακριθεί και σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα είναι πολύ σημαντική για τα νέα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο event γιατί θα μάθουν ότι πρέπει να αγαπούν τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι και ότι καλό θα ήταν για τους εαυτούς τους να μάθουν την αξία της Μεσογειακής διατροφής αλλά και πως να προσέχουν το σώμα τους.

nikolaidis-basket-navarino

Διαβάστε τι λέει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης για το μπάσκετ, για τον Άρη αλλά και για τα ατομικά αθλήματα:

Η γνώμη του για τον Άρη την φετινή χρονιά: «Έχω παρακολουθήσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια με το διαρκείας μου αλλά και σχεδόν όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας από την τηλεόραση. Ήταν μία ομάδα του προπονητή και σε αυτό συμφωνούμε όλοι οι οπαδοί. Ήταν μία ομάδα που είχε καλούς παίκτες αλλά υπήρχαν άλλες ομάδες που είχαν σε πολλές θέσεις καλύτερους παίκτες από εμάς. Το γεγονός ότι ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι, ότι υπήρχε ένα τόσο συγκεκριμένο πλάνο και το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια βοήθησε την ομάδα να ανταπεξέλθει της κούρασης και πολύ καλύτερων και πιο ακριβών ομάδων από αυτή. Θεωρώ ότι ήταν επιτυχημένη χρονιά με κύριο παράγοντα τον προπονητή. Και επειδή μιλάω με πολύ κόσμο για το μπάσκετ είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που ο προπονητής θα μείνει για τα επόμενα δύο χρόνια».

Για το φετινό άλμα του Άρη: «Θεωρώ ότι ο Άρης ενώ περιμέναμε να κάνει απλά ένα καλό βήμα, έκανε ένα άλμα φέτος ειδικά με το 3-2 απέναντι στον Παναθηναϊκό που κατάφερε η ομάδα και πήγε σε 5ο παιχνίδι. Και πιστεύω ότι αν το λέγαμε αυτό στην αρχή της χρονιάς θα ήταν σχεδόν απίθανο να γίνει και θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός να ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλή ομάδα. Και θεωρώ ότι με την εμπιστοσύνη που υπάρχει από τον κόσμο προς την διοίκηση, την ομάδα και τον προπονητή το «Παλέ» πάλι του χρόνου θα είναι σχεδόν γεμάτο 100% σε όλα τα ματς όπως έγινε και φέτος».

Για το μπάσκετ γενικότερα: «Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για το Ελληνικό μπάσκετ να ανέβουν και άλλες ελληνικές ομάδες όπως ο Άρης και η ΑΕΚ γιατί κακά τα ψέματα το δίπολο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχει κουράσει ακόμα και τους οπαδούς των δύο ομάδων. Πιστεύω ότι το μπάσκετ είναι το Εθνικό μας άθλημα, γιατί το επίπεδο που παίζεται το άθλημα στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό και οι επιτυχίες που έχει φέρει το Ελληνικό μπάσκετ είναι ευρέως δυσανάλογες με τον πληθυσμό της χώρας και νομίζω ότι έχουμε δική μας σχολή και πρέπει να την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Για την προσωπικότητα των αθλητών του μπάσκετ και τον φανατισμό: «Το ύφος και την ποιότητα του αθλήματος την δίνουν οι προσωπικότητες σε αυτό και ευτυχώς επειδή έχω γνωρίσει πάρα πολλούς αθλητές στην ζωή μου και σχεδόν όλα τα παιδιά που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν φέρει τις επιτυχίες με τις Εθνικές ομάδες και στους Ολυμπιακούς αγώνες. Και ο κόσμος δεν έχει ιδέα πόσο σοβαρά, συγκροτημένα και μετρημένα είναι αυτά τα παιδιά για τα οποία μιλάμε και αυτό είναι σε αντίφαση με κάποια άλλα αθλήματα στη χώρα. Μακάρι να υπήρχε στις κερκίδες το κλίμα και η σκέψη που υπάρχει στα γήπεδα γιατί τότε θα καταφέρναμε να είχαμε ένα προϊόν αξεπέραστο στην Ελλάδα και αυτό ελπίζω κάποια στιγμή να το καταλάβει ο κόσμος».

Για το ταε κβο ντο και τις δυσκολίες των ατομικών αθλημάτων: «Όλα τα παιδιά της δικής μου γενιάς καταφέραμε σε πολύ δύσκολα αθλήματα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να φέρουμε Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ αντίθετα στις ξένες χώρες είναι άλλη η αντιμετώπιση σε αυτά τα αθλήματα. Και πρέπει να πούμε ότι και ο Μιχάλης Μουρούτσος και εγώ και η Έλλη Μυστακίδου και η Αρετή Κραθασοπούλου και η Μόρφω Δροσίδου που έχει Ολυμπιακό μετάλλιο άσχετα αν είναι σε αγώνες επίδειξης στην Βαρκελώνη, είμαστε δύο γενιές του ταε κβο ντο που εκτοξεύσαμε το άθλημα και το φέραμε στα σπίτια των Ελλήνων και έτσι άνοιξαν πάρα πολλές σχολές για τα νέα παιδιά. Βλέπουμε ότι υπάρχει μία πτώση τώρα όπως και στα περισσότερα αθλήματα αλλά είναι λόγω του ότι οι πόροι των αθλητών και ο δρόμος προς τις επιτυχίες είναι πολύ πιο δύσκολος, αλλά ελπίζω όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού να μαζευτούν και να στηρίξουν όλα τα αθλήματα. Το λέω γιατί έχω ζήσει και τα καλά και τα κακά του ελληνικού αθλητισμού και επειδή είναι δύσκολο ο μέσος Έλληνας να καταλάβει τις δυσκολίες που έχουν τα παιδιά των ατομικών αθλημάτων και το πόσο δύσκολα κατάφεραν να πάνε στο Ρίο. Και επειδή αυτό που κάνουν είναι ένας μικρός ηρωισμός θέλω όλοι με πολύ αγάπη να στηρίξουν όλα τα παιδιά γιατί αν καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουνε, τότε θα εκτιμήσει ο κόσμος αυτά τα παιδιά περισσότερο».

nikolaidis-metallio-olympics