Το τι θα αγγίξουν οι όποιες αλλαγές δεν είναι δικό μας θέμα. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη κατάσταση που αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει από τις 22 Δεκεμβρίου εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα, μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες μακριά από το ΣΕΦ ενώ ειδικά στις τρεις τελευταίες, σε Βιτόρια, Μόσχα και Βελιγράδι δέχεται κατά μέσο όρο 85.4 πόντους και πετυχαίνει 62! Δηλαδή μέσο όρο διαφοράς -23.4 πόντους…

Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός πήρε κάτω από τη βάση (και… βγάλε) σε όλους τους τομείς. Αμυνα; Μηδέν… Που ολοι θεωρούσαν ως το δυνατό σημείο της ομάδας αλλά στα τελευταία παιχνίδια η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε 32 πόντους χτυπώντας σε καθαρές φάσεις ένας εναντίον ενός, η εικόνα ήταν ακόμα χειρότερη.

Το γεγονός ότι οι Σέρβοι πέτυχαν 12 πόντους παραπάνω από τον μέσο όρο τους χωρίς τον δεύτερο καλύτερο σκόρερ τους, Τζέιμς Φελντέιν, λέει πολλά. Κι ακόμα περισσότερα όταν ο πρώτος σκόρερ τους, Τέιλορ Ροτσέστι είχε 3/13 σουτ!

Επίθεση; Μηδέν… Με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο όταν η υπεροχή στου στα ριμπάουντ (15 για τον Ολυμπιακό 3 για τους Σέρβους στο διάστημα αυτό) του έδωσε ευκαιρίες να βρει απροετοίμαστη την άμυνα του Αστέρα και να πετύχει 29 πόντους αλλά και να έχει δεύτερες ευκαιρίες (6 επιθετικά ριμπάουντ απέναντι στα…3 αμυντικά του Αστέρα)! Κατά τ’ άλλα η μπάλα «κολλούσε», η κυκλοφορία ήταν αργή κι από τη στιγμή που οι Σέρβοι είχαν κλείσει το low post παιχνίδι στον Πρίντεζη (δεν μπορούσε ούτε να εκτελέσει ούτε να δημιουργήσει) η «ασφυξία» έγινε μεγάλη.

Ρυθμός; Με όλα τα παραπάνω, τι καταλαβαίνετε; Θα μπορούσε να έχει ρυθμό. Ενέργεια μηδέν και πλέον η επόμενη μέρα έχει σημασία.

Θα συνεχίσει ως έχει; Είναι φανερό ότι δεν «στρίβει» με τον τρόπο αυτό… Κάποιοι παίκτες είναι «μπλεγμένοι» (πχ ο Τόμπσον που με την επιστροφή του Παπαπέτρου αλλά και του Τιλί δεν έχει καμία θέση) ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει αποφασίσει τι μπάσκετ θα παίξει: Θα πάει με το set του Σπανούλη ή με τον ρυθμό του Ρόμπερτς; Ο Σπανούλης παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις πλέον ενώ ο Ρόμπερτς που έχει πρώτα εκτελεστικές και δευτερευόντως δημιουργικές ικανότητες, βγαίνει εκτός ρυθμού.

Η ταυτόχρονη παρουσία και των δύο στο παρκέ δεν αποδεικνύεται αποτελεσματική, ο Μάντζαρης επιθετικά είναι σα να μην υπάρχει (4.3 πόντοι με 25% στα τρίποντα) ενώ στους τελευταίους 10 αγώνες ο Στρέλνιεκς έχει 6/27 τρίποντα. Ο Πρίντεζης παλεύει μόνος του στο «4» και έχει…σκάσει (8/22 σουτ στους τρεις τελευταίους αγώνες), ο Μιλουτίνοφ επίσης δεν έχει σχέση με την εικόνα που έδειξε στην αρχή.

Πριν από ημέρες το ρεπορτάζ έλεγε ότι ο αγώνας της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό θα είναι κριτήριο. Για να δούμε…