Της Λένας Καραλή
10/03/2012 (22:12)

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί να είχε κάποια παράπονα από τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες του αλλά ήταν ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα τους στα κρίσιμα και φυσικά από το αποτέλεσμα. “Θα συμφωνήσω με τον Ιβκοβιτς ότι ήταν τέσσερις διαφορετικές περίοδο. Ξεκινήσαμε καλά, κάναμε όμως απανωτά λάθη και επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό να μπει στο παιχνίδι. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν ξεκινήσαμε καλά, ο Ολυμπιακός σημείωσε εύκολα καλάθια, είχαμε άγχος στις επιθέσεις να προσπαθούμε να σουτάρουμε με την πρώτη επιλογή” είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού που παραδέχθηκε: “Ήταν ο πιο δύσκολος τελικός από όλους όσους έχω δώσει και έχω αγωνιστεί σε πολλούς“.

Ωστόσο, ο Σέρβος προπονητής έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του “γιατί βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε μετά από μια δύσκολη μάχη. Όταν το ματς κρίνεται στο καλάθι, η μια ομάδα είναι τυχερή η άλλη όχι τόσο. Το καλό είναι ότι ο κόσμος θα μιλάει για καιρό γι’ αυτόν τον τελικό” και συνέχισε αποκαλύπτοντας “μυστικά” της ομάδας του:

“Για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία, που ένας παίκτης που γνωρίζει ότι έπαιξε άσχημα μου είπε ότι θα συνεχίσω να δουλεύω και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ. Προχθές κάναμε την καλύτερη προπόνηση που κάναμε ποτέ όσα χρόνια είμαι στην ομάδα, χθες όμως κάναμε τη χειρότερη. Αυτά συμβαίνουν πριν από έναν τελικό και ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό“.

Σε ότι αφορά στην ατμόσφαιρα, ο Ομπράντοβιτς είπε: “Ήμασταν σύμφωνοι με τον πρώτο διαιτητή, ότι αν πέσει κι άλλη φωτοβολίδα θα διακοπεί το ματς. Είναι θέμα παιδείας πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Θα είναι τεράστια νίκη για όλους και για το άθλημα αν κάποια στιγμή αγωνιστούμε με γεμάτο γήπεδο”.