Ο Σάκης Καρύδας έχει αφήσει όλα αυτά τα χρόνια το στίγμα του σε τοπ επίπεδο και με την ποιότητά του κάνει τη διαφορά σε όλους τους τομείς. Για τις επιδόσεις του στο παρκέ ό,τι και να πούμε είναι λίγο, καθώς οι αναρίθμητες επιτυχίες και οι άνοδοι τα λένε όλα. Η αγάπη του για τα παιδιά, ωστόσο, τον κάνει να αλλάξει… κατεύθυνση.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ηλεία λόγω της ανόδου του Κόροιβου στην Α1, όπου είχε πετύχει το νικητήριο τρίποντο στο ματς με την Καβάλα και ο Αιγέας Γαστούνης κατάφερε να κάνει το κόλπο γκρόσο, πείθοντάς τον αναλάβει προπονητής στα τμήματα υποδομών του.

Οι πλούσιες γνώσεις του και οι μεγάλες παραστάσεις του αποτελούν σημείο αναφοράς και τα νεαρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά δίπλα του για να καταφέρουν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.

Το Basketblog επικοινώνησε με τον ηγετικό άσσο, ο οποίος μας μίλησε αποκλειστικά για τη νέα σελίδα στην καριέρα του…

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την στροφή του στην προπονητική: “Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με μικρές ηλικίες και να προσπαθήσω να περάσω πολλά πράγματα στα παιδιά, αλλά κυρίως να χαίρονται το παιχνίδι”.

Για την αποδοχή της πρότασης του Αιγέα: “Με τα παιδιά είχαμε συζήτηση και πέρσι το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορούσα να πάω λόγω αγώνων που είχα. Φέτος μιλήσαμε ξανά και είπα το ναι γιατί τα παιδιά έχουν όρεξη και κυρίως είναι μια πολύ καλή παρέα φίλων που έχουν όραμα”.

Για τις προοπτικές μπασκετικής ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιοχή: “Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά στο γήπεδο γιατί όπως ξέρεις υπάρχουν υποδομές. Ήδη έχει φτιαχτεί τρομερό γήπεδο και όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται καλύτερα πράγματα έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια θα στηριχτεί και είμαι πολύ αισιόδοξος”…

Για το νέο γήπεδο της Γαστούνης: “Θα είναι τεράστια δύναμη. Το γήπεδό μας είναι η βιτρίνα μας. Είναι ο χώρος μας που θα δουλεύουμε μόνο καλό θα μας κάνει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον δήμο για αυτό το κλειστό”.

Για το αν θα τον δούμε φέτος να αγωνίζεται: “Πρωταρχικός μου στόχος είναι η αφοσίωσή μου στα παιδιά και μέσα από αυτή τη δουλειά να αναδείξουμε παίκτες και να τους βοηθήσουμε να εκπληρώσουν τα όνειρα τους”.