Ο Χρήστος Μυριούνης ακολουθεί πλέον με επιτυχία το επάγγελμα του προπονητή, αλλά κανείς μας δεν θα μνημονεύει το πόσο ποιοτικός αθλητής ήταν, από το ξεκίνημα του στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου μέχρι την ολοκλήρωση της σπουδαίας καριέρας του στον Άρη. Ο 44χρονος πλέον Μυριούνης, πέρασε πέντε σημαντικά χρόνια ως παίκτης του Παναθηναϊκού, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ευρώπης το 1996 στο Παρίσι αλλά και δυο Κύπελλα Ελλάδας. ενώ το καλοκαίρι του 1996 πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα Πατρών, όπου στο final four που έγινε στο ΟΑΚΑ (12-13/4-1997), ο 26χρονος τότε Μυριούνης πέτυχε 18 πόντους στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό τον οποίο κέρδισε ο Απόλλωνας με 92-79, και 20 πόντους στον τελικό ενάντια στον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισε η ομάδα του Πειραιά με 80-78 κάνοντας το τρέμπλ. Ο Χρήστος Μυριούνης μίλησε στο basketblog.gr για τις εμπειρίες του από την τότε διοργάνωση, έθεσε φαβορί τον Παναθηναϊκό, αλλά έδωσε και στον Απόλλωνα το μερίδιο που του αναλογεί.

-Χρήστο Παναθηναϊκός – Απόλλωνας Πατρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.Ποια τα συναισθήματα σου, και αν σου φέρνει στη μνήμη τον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ του 1997 που ο Απόλλωνας νίκησε και προκρίθηκε στον τελικό;

Σίγουρα μου έρχονται στη μνήμη όλες αυτές οι συγκλονιστικές στιγμές που έζησα τότε όπου με τον Απόλλωνα όπου κάναμε μια τρομερή εμφάνιση και αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό και πήραμε μια απίστευτη πρόκριση για τον τελικό! Έχω μόνο να πω πως αυτό που έζησα τότε ήταν απλά … ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ γιατί δεν θα ξεχάσω ποτέ μετά την πολύ καλή εμφάνιση που είχα κάνει κόντρα στην πρώην μου ομάδα είχαν σηκωθεί όλοι οι φίλαθλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και με χειροκροτούσαν καθώς αποχωρούσα από το γήπεδο !!! Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ !!!

-Ήσουνα από τους πρωταγωνιστές εκείνου του Final Four, έχεις ξεπεράσει ακόμα και σήμερα εκείνο τον χαμένο τελικό;

Όχι εννοείται πως δεν τον έχω ξεπεράσει αυτόν τον τελικό γιατί εκτός από το ότι είχα κάνει τρομερά παιχνίδια και στους 2 αγώνες, ο τρόπος που χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο τον βλέπω πολλά χρόνια τώρα στον ύπνο μου να σου πω την αλήθεια γιατί παραλίγο θα καταφέρναμε κάτι που θα έμενε στην ιστορία αφού θα κατακτούσαμε το κύπελλο απέναντι σε ομάδες μεγαθήρια τότε όπως ήταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός! Και ας μη ξεχάσουμε πως τότε η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατέκτησε τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη !!

-Τι σημαίνει για την πόλη της Πάτρας μια συμμετοχή σε ένα τελικό;

Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Πάτρα γιατί η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια μέχρι να καταφέρει να ξαναμπεί στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ και μια συμμετοχή σε έναν τελικό κυπέλλου είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα !!

-Θεωρείς ότι το ΟΑΚΑ δίνει πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, και ότι ο τελικός έπρεπε να γίνει σε άλλη πόλη;

Εννοείται πως συμφωνώ πως έπρεπε να γίνει σε άλλη πόλη ο τελικός όπως εννοείται επίσης ότι ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την κατάκτηση όχι μόνο λόγω γηπέδου αλλά και λόγω δυναμικότητας..Υπάρχει διαφορά κακά τα ψέματα χωρίς να θέλω να προσβάλω την ομάδα του φίλου μου του Βετούλα.

-Έχεις παίξει και στις δυο ομάδες, κάνοντας μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό, όπου πήρες και ένα κύπελλο το 1993, όπου σήκωσες και το κύπελλο Πρωταθλητριών, αλλά και στον Απόλλωνα έκανες σπουδαία χρονιά. Το ερώτημα είναι εύλογο … Παναθηναϊκός ή Απόλλωνας λοιπόν;

Κοίτα ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Ελλάδα και ίσως και στην Ευρώπη οπότε ήταν μεγάλη μου τιμή που είχα τη τύχη να φορέσω αυτή τη φανέλα για 5 χρόνια και να γίνω γνωστός στο χώρο του μπάσκετ. Αλλά και από την άλλη δεν μπορώ να παραλείψω πως με την Απολλωνάρα και με προπονητή τον Βαγγέλη Αλεξανδρή εκείνη τη χρονιά έπαιξα ίσως το καλύτερο μπάσκετ τις καριέρας μου !!

-Θεωρείς θα επηρεαστεί ο Παναθηναϊκός από την άσχημη τροπή που πήρε η Ευρωλίγκα μετά την ήττα από την Άλμπα;

Όχι δεν νομίζω αντιθέτως θα είναι ποιο συγκεντρωμένοι και από την στιγμή μάλιστα που διεκδικείτε και ένα τρόπαιο η ήττα από την Άλμπα δεν θα επηρεάσει πιστεύω.

-Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, στον Απόλλωνα θα έδινες τύχη;

Βεβαίως και δίνω τύχη στον Απόλλωνα γιατί και μας τότε κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να κοντράρουμε τα 2 μεγαθήρια αλλά εμείς το κάναμε, οπότε όλα μπορούν να συμβούν και μακάρι να μπορέσει η ομάδα της Πάτρας να κοντράρει τον Παναθηναϊκό μέχρι τέλους για να χαρούμε και έναν πολύ όμορφο τελικό!

-Στα δικά σου χρόνια γινόταν Final Four, τώρα δυσκολευόμαστε σαν κράτος να κάνουμε και ένα τελικό, πρέπει να αλλάξει κάτι λες;

Αυτό είναι θέμα μεγάλης συζήτησης και δεν μας φτάνουν 2-3 γραμμές !! Ασφαλώς και πρέπει να αλλάξουν ΠΟΛΛΑ όχι μόνο στο Ελληνικό μπάσκετ αλλά στην χώρα μας γενικά.

-Τι θυμάσαι από εκείνη την ομάδα του Απόλλωνα;

Πολλά !!!! Αλλά το κυριότερο που μου έχει μείνει είναι το πόσο καλή παρέα ήμασταν όλα τα παιδιά Έλληνες και ξένοι πράγμα πολύ σημαντικό στο μπάσκετ και αυτό ήταν κατόρθωμα του προπονητή μας τότε του Βαγγέλη Αλεξανδρή! Βέβαια δεν γίνεται να μην εκθειάσω και τον κόσμο της Πάτρας εκείνη τη χρονιά όπου σε κάθε ματς γέμιζε την Περιβόλα κάτι που μας βοήθησε πολύ στο να κάνουμε μια καταπληκτική χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη !!!

-Πλέον Ακολουθείς το επάγγελμα του προπονητή … παίκτης ή προπονητής, και πως βλέπεις την ευκαιρία που σου έδωσε ο Πόλις;

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ !!!! Χωρίς αμφιβολία, γιατί η προπονητική είναι κάτι που το λατρεύω και είναι κάτι που με εξιτάρει πολύ! Και θέλω να ευχαρίστησή την ομάδα του Πόλις και κυρίως τον Αχχιλέα Μπογδανιδη που μου έδωσε την δυνατότητα να ξανά κάτσω στους πάγκους και να μπω ξανά στο χώρο που τόσο αγαπώ μετά από αρκετά χρόνια, μιας και ήμουν εκτός για διάφορους λόγους που δεν είναι πάντως κατάλληλη η στιγμή να τους αναλύσω !!