Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 49-43 του Φάρου Κερατσινίου και κατέκτησε αήττητος τον τίτλο του πρωταθλητή στο Πανελλήνιο Κορασίδων.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό από τα πρώτα λεπτά, όταν κυριάρχησαν οι άμυνες. Ο Παναθηναϊκός με σουτ της Εζέτζα προηγήθηκε με 6-3, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη, όμως ο Φάρος πέρασε μπροστά με δύο συνεχόμενα καλάθια της Χατζηλεοντή. Η εναλλαγή στην πρωτοπορία για τις δύο ομάδες συνεχίστηκε μέχρι το 12ο λεπτό όταν ο Φάρος προηγήθηκε με 11-14.

Οι «πράσινες» όμως, με σερί 7-0 πήραν προβάδισμα για πρώτη φορά με τέσσερις πόντους (18-14) στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου αλλά και με πέντε (21-16) λίγο αργότερα. Η ομάδα από το Κερατσίνι ισοφάρισε σε 21-21 λίγο πριν το φινάλε της περιόδου που ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με διαφορά δύο πόντων.

Ο Φάρος ξεκίνησε εξαιρετικά την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 23-26, ενώ ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον πρώτο του πόντο, 5:33 πριν τη λήξη της με βολή της Στεφάνου. Η διαφορά ανέβηκε κι άλλο (26-35) υπέρ της ομάδας της ΕΣΚΑΝΑ που ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με προβάδισμα μόλις ενός πόντου (34-35) καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει με σερί 8-0.

Με τρίποντο της Στεφάνου ο Παναθηναϊκός πέρασε μετά από ώρα μπροστά με 41-39, 6:06 πριν το τέλος του αγώνα. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι της Χατζηλεοντή, έδωσαν και πάλι προβάδισμα στον Φάρο, για να ισοφαρίσει σε 43-43 με βολές η Κάραλη. Η Εζέτζα με δύο συνεχόμενους πόντους έφερε την Αθηναϊκή ομάδα μπροστά με 47-43, 1:54 πριν το φινάλε. Η Νικολέτα Κοιλιά με βολές έγραψε το τελικό σκορ μέσα σε έξαλα πανηγύρια για τις νικήτριες.

Τα δεκάλεπτα: 9-8, 23-21, 34-35, 49-43
Διαιτητές: Σταματόπουλος-Φραγκούλη
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Καντζιλιέρης-Αρχιμανδρίτης): Κοιλιά Π., Στεφάνου14(1) , Μουρίκη 8(2), Κάραλη 9, Κοιλιά Ν. 4, Μπεζαϊτη,Τάρλα 4(1), Ζάρρη 2, Εζέτζα 8, Γάτου.
ΦΑΡΟΣ ΚΑΡΑΤΣΙΝΙΟΥ(Λειβάδης-Αναγνώστου): Καρακασίδου 5, Κιαουλιά Μαλ. 3(1), Καραπατάκη 3(1), Καλαφάτη , Κοντραφούρη 11, Παπαμιχαήλ, Τζιλιάνου, Χατζηλεοντή 21.

Οι κορυφαίες και οι απονομές

Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Ιωάννα Χατζηλεοντή του Φάρου Κερατσινίου που πήρε το βραβείο του από το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Σάββα Λόρτο. Στην καλύτερη πεντάδα εκτός από την προαναφερθείσα βρέθηκαν ακόμη και οι Βάσια Παπαμαρκάκη (ΟΦΗ), Χρυσάνθη Μπενέκη (Τιτάνες Παλαμά), Ευαγγελία Κοντραφούρη (Φάρος Κερατσινίου) και Σύνθια Εζέτζα (Παναθηναϊκός) με την απονομή να πραγματοποιεί το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Ιωάννης Αλεξόπουλος. Πρώτη σκόρερ του τουρνουά αναδείχθηκε η Ιωάννα Χατζηλεοντή που παρέλαβε το έπαθλο από το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, Ευγενία Φραγκούλη.

Στον έκτο ΟΦΗ και στους πέμπτους Τιτάνες Παλαμά την απονομή έκανε ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Βόλου Μιχάλης Καπουρνιώτης. Στον τέταρτο Εσπερο Πάτρας το έπαθλο παρέδωσε η Ευγενία Φραγκούλη, ενώ στον τρίτο Αρη ο Νίκος Φαρμάκης και στον δεύτερο ο Σάββας Λόρτος. Στο πρωταθλητή Ελλάδας τα μετάλλια απένειμε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Σάββας Λόρτος, ενώ ο Ιωάννης Αλεξόπουλος, παρέδωσε το κύπελλο.

Η ΕΟΚ δια του μέλους του ΔΣ της Σάββα Λόρτου, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Δήμο Βόλου για την συμβολή του στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης την οποία παρέλαβε ο εκπρόσωπός του Μιχάλης Καπουνρνιωτης. Ακόμη δια του μέλος του ΔΣ της Νικόλαου Φαρμάκη απένειμε τιμητική πλακέτα στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

ΟΦΗ-Άρης 61-46

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων στην Νέα Ιωνία Βόλου, ο ΟΦΗ σημείωσε την πρώτη του νίκη με το 61-46 επί του Άρη.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με ένα 9-0 με τον Άρη να προσπερνά στο τέλος της πρώτης περιόδου (11-12). Άλλο ένα 9-0, οδήγησε την ομάδα της Κρήτης στο 20-12 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ο Άρης πλησίασε (34-30, 25′), αλλά δεν μπόρσε να διεκδικήσει τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 11-12, 29-22, 48-35, 61-46
Διαιτητές: Ξέρας-Τσουμαχίδης
ΟΦΗ(Δελατόλας-Καραπαναγιώτη): Φραγκάκη, Ιατράκη 3(1), Παπαδάκη 3(1), Βατσινά 11(2), Μπορμπαντωνάκη, Παπαδάκη, Κοντογιάννη 2, Κουράτορα 16(3), Παπαμαρκάκη 20(2), Σφακιανάκη 4, Λιόντα 2.
ΑΡΗΣ(Κουλακιώτης-Μακρής): Γκρίτζαλη 12, Ουζούνη 2, Γράψα 8, Βαντσιούρη 8, Σοφιανάκου, Μπαξεβανίδου, Μπερμπέρη, Νεοχωρίτη 2, Κωφοκώτσιου 14, Κυρπιζλίδου.

Δελατόλας: «Είμαστε σε σωστό δρόμο»

Ο προπονητής των νικητών Νίκος Δελατόλας τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Παίξαμε πολύ όμορφο μπάσκετ, καθώς ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν χάλασε ο ρυθμός μας παρότι έπαιξαν όλες οι παίκτριες. Είχαμε σε μεγάλη μέρα Παπαμαρκάκη, Κουράτορα και Σφακιανάκη. Στο τουρνουά δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, παλέψαμε όλα τα παιχνίδια και αποδείχθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας είναι σε σωστό δρόμο».

Τιτάνες Παλαμά-Έσπερος 28-46

Την τέταρτη θέση στο 28ο Πανελλήνιο Κορασίδων που ολοκληρώνεται σήμερα στη Νέα Ιωνία Βόλου κατέκτησε ο Έσπερος Πάτρας μετά την επικράτησή του με 46-28 επί των Τιτάνων Παλαμά.
Οι νικήτριες που είχαν το προβάδισμα από την αρχή, διεύρυναν την υπέρ τους διαφορά στην επανάληψη και ιδιαίτερα στην τρίτη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 4-10, 13-19, 23-37, 28-46

Διαιτητές: Παζώλης-Λελούδας

ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Χαντζιάρας): Κατσιαούνου, Ντούλα Αλ., Τσάρη, Πατσιαλή, Καρακώστα Μ. 2, Ντίνα, Μπενέκη 14, Καρακώστα Ε., Πατούνη 6, Μπακρατσή 6(1), Ντούλα Αθ., Κατσή.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ (Παπαγιαννόπουλος-Φλωράτος): Αναγνωπούλου, Ψυρρή 8, Νάτσκου 15(4), Ράγκου, Τσιακμά 2, Τζελέπη, Τραγουστή 18(1), Μπούσια, Γιαννακοπούλου, Αργυροπούλου 3, Ρεκουνιώτη.

Παπαγιαννόπουλος: «Πρώτη επαρχιακή ομάδα και φέτος»

Ο προπονητής των νικητριών, Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Είμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πρώτη επαρχιακή ομάδα και αυτό είναι τεράστια επιτυχία. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο στην ισοβαθμία καθώς ηττηθήκαμε από τον Αρη. Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στις αθλήτριες. Συνεχίζουμε με την ίδια αφοσίωση και τα επόμενα χρόνια».