Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 2ης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στο «Γ.Γεννηματάς» της Βούλας. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 51-47 του Απόλλωνα Πτολεμαϊδας με τις πράσινες να κάνουν την ανατροπή στο τέλος.

Η ομάδα της Πτολεμαϊδας είχε το προβάδισμα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο 33ο λεπτό ήταν μπροστά με 46-38, αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 47-47 στο 37 και πήρε τη νίκη με καλάθια της Στούπα και της Πράπα.

Απόλλων Πτολεμαϊδας – Παναθηναϊκός 47-51

Διαιτητές: Μπούσιας, Ρίζος

Δεκάλεπτα: 17-14, 27-25, 40-38, 47-51

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Παπαδημητρίου): Δανιηλίδου 4, Κοτζαϊτση 19, Τρυφωνίδου 11(3), Βυρλίου, Χαϊντάρι 4, Γρηγοριάδου, Περπέρογλου, Καρακούλα 9.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης-Αχριμανδρίτης): Κασδαγλή 2, Στούπα 18, Φρίμα, Καββάδα 3, Παπαγεωργοπούλου, Καράντζαλου 2, Σελούλη 2, Εζέτζα, Πράπα 22,  Τσέτα 2.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελενα Παπαδημητρίου (Προπονήτρια Απόλλωνα Πτολεμαϊδας): «Από την αρχή πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Αξίζαμε τη νίκη και για μένα οι παίκτριές μου είναι οι νικήτριες. Η ήττα ήρθε καθαρά εξαιτίας της κούρασης. Μας στοίχισε η απουσία της Κουρτίδου, η οποία έπαθε γαστρεντερίτιδα και δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια που απομένουν».

Γιώργος Καντζιλιέρης (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε ότι θα έχει αυτή την ένταση. Είχαμε μελετήσει την Πτολεμαΐδα και ξέραμε ότι πάρα την χθεσινή της εμφάνιση διεκδικεί να είναι στα μετάλλια. Στο πρώτο ημίχρονόν δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Παρόλα αυτά επιμείναμε στο πλάνο που έχουμε βγάλει με τον κόουτς Αρχιμανδρίτη, να μην παίζουμε ζώνη, παρόλο που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Λειτουργήσαμε σωστά στην πίεση σε όλο το γήπεδο, πήραμε εύκολα καλάθια από αυτό, γυρίσαμε το ματς και καταφέραμε να νικήσουμε Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για τη νίκη».

Πρωτέας Βούλας – ΓΕΑ Άμιλλα 90-11

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το δεύτερο σημερινό παιχνίδι του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Ο οικοδεσπότης Πρωτέας Βούλας συνέτριψε με 90-11 τη ΓΕΑ Άμιλλα σε έναν αγώνα που δεν αντέχει κριτικής.
 
Διαιτητές: Μπούκας, Γρίβα
 
Δεκάλεπτα: 31-5, 47-9, 72-11, 90-11
 
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Σόφτσης): Χατζηβασιλείου 6(2), Μαγγίνα, Καραμπάτσου 10, Καραλή 6, Κολλάτου 10(2), Δημητρακοπούλου 10, Νάκου 2, Ράτζα 10, Καρλάφτη 7(1), Δανδουλάκη 8, Αναστασοπούλου 8, Μυλωνάκη 13(1).
 
ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βερβαινιώτης-Ψιμούλης): Παρασκευοπούλου 1, Σαραντοπούλου, Οικονομάκου 2, Σταθακοπούλου, Κοκκώνη 4, Μπαρμπαγιάννη, Θεοδωράκη, Γκατζιώλη, Μίχα, Σαλαβράκου 4.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Θάνος Σόφτσης (Προπονητής Πρωτέα Βούλας): «Το παιχνίδι μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε μια διαχείριση στο χρόνο συμμετοχής των παικτριών μας προκειμένου να υπάρχει φρεσκάδα για την αυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό».
 
Μιχάλης Βεβραινιώτης (Προπονητής ΓΕΑ Αμιλλα): «Ευχαριστούμε τον Πρωτέα Βούλας για την φιλοξενία. Συγχαρητήρια για τη νίκη του. Από αύριο αρχίζει ουσιαστικά για μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα ενσωματωθούν στην ομάδα η Αναστασία Τσουκαλά και η Νεφέλη Μανιατά».
 
*Η Ελευθερία Μαγγίνα η οποία τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας υπέστη τελικά ρήξη χιαστού. Η σέντερ του Πρωτέα Βούλας το προσεχές Σάββατο θα κάνει επέμβαση.
 
ΑΟΝΑ Ηρόδοτος – ΑΣ Άρης 28-62
 
Τη δεύτερη νίκη του στο 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξάγεται στο «Γ.Γεννηματάς» της Βούλας σημείωσε ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης χωρίς να δυσκολευτεί έκαμψε την αντίσταση του Ηροδότου με 62-28.
 
Διαιτητές: Τσαρούχα, Πολυχρόνης
 
Δεκάλεπτα: 2-18, 8-36, 16-58, 28-62
 
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Καρλάφτης): Μαλλιαράκη, Μαυράκη Α., Μαυράκη Π., Γιαλαμά 4, Σαμπροβαλάκη 2, Βασίλογλου 2, Χριστοφοράκη 1, Νίχλου 2, Βαρελτζή 10(1), Γαλανάκη 3(1), Λογοθέτη 4.
 
ΑΣ ΑΡΗΣ (Μαρβάκης-Ατακτίδης): Σικαλίδου 2, Αντωνιάδου 9(1), Τσινέκε Ε. 7(1), Ουζούνη 2, Γκρίτζαλη, Τσινέκε Κ. 14, Θωμόγλου 5(1), Νιγδέλη 2, Βαντσιούρη 2, Αβρονιδάκη 2, Μπουντούκα 3, Γιαννουσίου 14.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Σπύρος Καρλάφτης (Προπονητής Ηροδότου): «Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και φάνηκε. Ο Άρης διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα και εμείς αποκομίζουμε εμπειρίες από τη συμμετοχή μας στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων».
 
Σίμος Μαρβάκης (Προπονητής Άρη): «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τον αγώνα. Εμείς προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Ελπίζουμε η Γκρίτζαλη που χτύπησε να μην έχει κάτι το σοβαρό. Πάμε βήμα βήμα για τη συνέχεια».