Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ηροδότου με 6339.
 
Οι “πράσινες” πήραν από την αρχή διαφορά την οποία κράτησαν ως το τέλος παρά την προσπάθεια του Ηροδότου.
 
Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΟΝΑ Ηρόδοτος 63-39
 
Διαιτητές: Κοτσιμπός, Κωνσταντινίδου
 
Δεκάλεπτα: 27-10, 44-18, 58-29, 63-39
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης-Αχριμανδρίτης): Κασδαγλή 4, Βελούδη 1, Στούπα 5, Φρίμα 9(1), Καββάδα 2, Παπαγεωργοπούλου 2, Καράντζαλου 9(1), Σελούλη 5, Εζέτζα 9, Πράπα 11, Κακούρη, Τσέτα 6.
 
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Καρλάφτης): Μαλλιαράκη 2, Μαυράκη Α., Μαυράκη Π., Γιαλαμά 8, Σαμπροβαλάκη 2, Βασίλογλου 2, Χριστοφοράκη, Νίχλου 14(4), Βαρελτζή 3, Γαλανάκη 6, Λογοθέτη 2.
 
Μετά το τέλος της αναμέτησης ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καντζιλιέρης, τόνισε: «Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα στον αγώνα. Ένα καλό στο πρώτο ημίχρονο και κακό στο δεύτερο. Στο πρώτο τρέξαμε στο γήπεδο όπως είχαμε πει, βάλαμε εύκολα καλάθια, κινηθήκαμε σωστά όταν η άμυνα γύρισε σε ζώνη και είχαμε σωστές επιλογές. Στο δεύτερο είχαμε την αντίθετη εικόνα. Παρουσιάσαμε πρόβλημα στην προσωπική άμυνα, κομμάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε, αν θέλουμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια».
 
Από την πλευρά του ο προπονητής του Ηροδότου, Σπύρος Καρλάφτης, ανέφερε: «Η διαφορά των ομάδων φάνηκε. Ήμασταν πολύ κακοί στο ξεκίνημα και αν ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 17 πόντους και κυνηγάει ο Ηρόδοτος είναι να δύσκολο να γυρίσεις το ματς. Έκαναν την προσπάθεια τους τα κορίτσια, είμαστε ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε».
 
ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ– ΑΣ ΑΡΗΣ 15-88
 
Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του και ο Άρης στο 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξάγεται στο «Γ.Γεννηματάς» της Βούλας. Συνέτριψε με 88-15 τη ΓΕΑ Άμιλλα με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων να είναι τεράστια, κάτι το οποίο φανερώνει και το σκορ.
 
Διαιτητές: Διμπινούδης, Γιακείμη
 
Δεκάλεπτα: 2-34, 6-53, 10-70, 15-88
 
ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βερβαινιώτης): Παρασκευοπούλου 4, Σαραντοπούλου 1, Οικονομάκου 6, Σταθακοπούλου, Κοκκώνη, Μπαρμπαγιάννη 2, Θεοδωράκη, Γκατζιώλη, Μίχα 2, Σαλαβράκου.
 
ΑΡΗΣ (Μαρβάκης-Ατακτίδης): Σικαλίδου 8(1), Αντωνιάδου 7(1), Τσινέκε Ε. 8, Ουζούνη 10, Γκρίτζαλη 4, Τσινέκε Κ. 4, Θωμόγλου 4, Νιγδέλη 2, Βαντσιούρη 13(1), Αβρονιδάκη 4, Μπουντούκα 16, Γιαννουσίου 8.
 
Ο προπονητής του Άρη, Σίμος Μαρβάκης, τόνισε: «Κάναμε μια καλή αρχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα απέναντι σε μια ομάδα που έκανε ότι μπορούσε. Εμείς πάμε δυνατά για τα επόμενα παιχνίδια».
 
Από την πλευρά των ηττημένων, ο κόουτς Μάκης Ψιμούλης, ανέφερε: «Ήταν ένα παιχνίδι εμπειρίας για τις αθλήτριες της ομάδας μας. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».
 
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ– ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 91-30
 
Τέλος, εντυπωσιακή νίκη πέτυχε και ο Πρωτέας Βούλας, διαλύοντας με 91-30 τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας.
 
Ο Απόλλων Πτολεμαϊδας, πάντως, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 7-2, αλλά άμεσα ο Πρωτέας Βούλας βρήκε λύσεις και ξέφυγε με 20-10 και 37-12 στο 14ο λεπτό. Το σκορ διευρύνθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τη διαφορά να σταματάει στους 61 πόντους (91-30).
 
Διαιτητές: Δημόπουλος, Ρίζος
 
Δεκάλεπτα: 20-10, 45-14, 62-22, 91-30
 
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Σόφτσης): Χατζηβασιλείου 4, Μαγγίνα 2, Καραμπάτσου 6, Κολλάτου 16(1), Δημητρακοπούλου 4, Νάκου, Ράτζα 15(1), Καρλάφτη 10(1), Δανδουλάκη 16, Αναστασοπούλου 5, Μυλωνάκη 13(1).
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Παπαδημητρίου): Δανιηλίδου, Κοτζαϊτση 11(2), Αντωνίου 2, Τρυφωνίδου, Βυρλίου, Κουρτίδου 6(1), Σιδέρη 2, Χαϊντάρι, Γρηγοριάδου, Περπέρογλου, Καρακούλα 9, Αθανασιάδου.
 
Στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς ο προπονητής του Πρωτέα, Θάνος Σόφτσης, δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι μετά από πολύ καιρό για την ομάδα του Πρωτέα Βούλας. Προσπαθήσαμε να δέσουμε την ομάδα μας, αφού οι περισσότερες νεανίδες κάνουν προπόνηση με τις γυναίκες και η Κολλάτου απείχε όλο το χρόνο διότι προετοιμάζεται για τις εξετάσεις της Γ’Λυκείου. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση των παικτριών και την ομαδικότητα που έβγαλαν στον αγώνα».
 
Από την άλλη, η προπονήτρια του Απόλλωνα, επεσήμανε: «Η ανωτερότητα του Πρωτέα ήταν εμφανής. Είχαμε δύο κουραστικές προκριματικές φάσεις. Σήμερα έκανα διαχείριση των παικτριών προκειμένου να κρατήσουμε δυνάμεις για τα υπόλοιπα παιχνίδια».