Στην ημιτελική φάση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Πανιώνιος που επιβλήθηκε σχετικά εύκολα του Κολοσσού με 82-65. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους φιλοξενούμενους να πάρουν το προβάδισμα. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Έρικ ΜακΚόλουμΛάντον Μίλμπουνρ και Ούρος Ντούβνιακ, με 22, 19 και 15 πόντους αντίστοιχα. 

Η ανωτερότητα του Πανιωνίου φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να βρίσκουν σχετικά εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, ενώ οι παίκτες του Κολοσσού δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο. Το κακό για την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά ήταν πως ούτε αμυντικά υπήρχε καλή εικόνα και έτσι Μίλμπουρν οδήγησε τον Πανιώνιο να πάρει μία καλή διαφορά από την αρχή. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 27-17, ενώ στη δεύτερη περίοδο η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά και να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό. Ο Ντούβνιακ από την πλευρά του κατάφερε και αυτός να προσφέρει λύσεις, αλλά η αμυντική εικόνα του Πανιωνίου ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 48-31.

Ο Κολοσσός προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μισό του αγώνα και με ηγέτη τον Όσμπι στον επιθετικό τομέα κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον Πανιώνιο. Μάλιστα με ένα σερί 13-2 οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως είχαν τις δυνατότητες να μπουν εκ νέου στο… κόλπο της νίκης, ενώ η διαφορά πήγε και στο -6 (56-50). Στη συνέχεια η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρήκε λύσεις με τον Καββαδά και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έφτασε και πάλι στο +10 (62-52). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πάλι να πλησιάσουν, αλλά μέχρι τους 6 πόντους, καθώς ο Πανιώνιος έβρισκε τις λύσεις στην επίθεση και κράτησε το πάνω χέρι. Έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε τη νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση μ 82-65.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 48-31, 62-52, 82-65.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 22 (1), Σταμάτης, Μοτσενίγος, Ντούβνιακ 15 (1), Μισέλ, Μίλμπορν 19 (1), Αθανασούλας 9 (1), Μπατής 3 (1), Σίμτσακ 2, Καββαδάς 10, Σαλούστρος 2, Λάνγκφορντ.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 11 (1), Ραμ 2, Ματσαμάς, Γεωργαλής 5, Δανάς, Σμιθ 12, Στεφανίδης, Σίμπσον 11, Κουκουλάς 2, Τσάμης 5, Προύιτ 2, Όσμπι 15.