Ο πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη, με το παρών μαζί του να το δίνει κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για πολλά θέματα με τον κυρίοτερο όγκο της συζήτησης να σχετίζεται με την δημιουργία κλειστών γηπέδων τύπου “μπαλονιού”, με στόχο να ωφεληθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κι οι ακαδημίες. Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με διάφορους διακεκριμένους αθλητές, για να ενημερωθεί περαιτέρω για τις εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος έδωσε το παρών σήμερα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε χώρους μαζικής άθλησης της πόλης.
Πρώτη στάση του Πρωθυπουργού, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν το «Ποσειδώνιο» Αθλητικό Κέντρο, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τα οκτώ πλήρως ανακαινισμένα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ τα οποία πρόσφατα εγκαινιάστηκαν.
Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους και αθλούμενους που ήδη τα χρησιμοποιούν.

«Πιστεύω ότι η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κυρίως στα νέα παιδιά τα οποία πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις υποδομές να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό. Εγώ προσωπικά, ως φίλος του μπάσκετ που εξακολουθεί όποτε μπορεί να επιχειρεί ακόμα να αθλείται, χαίρομαι κάθε φορά που μπορούμε να δίνουμε στη διάθεση του κόσμου νέα γήπεδα, είτε αυτά είναι κλειστά είτε αυτά είναι ανοιχτά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ επισήμανε τη σημασία που θα έχει η δυνατότητα δημιουργίας κλειστών προπονητηρίων τύπου «μπαλονιού» σε ανοιχτούς χώρους άθλησης, προκειμένου να διευκολυνθεί ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός με την παροχή καλύτερων συνθηκών.
«Γνωρίζουμε πόσο αγαπάτε και προσωπικά το μπάσκετ και πόσο το υποστηρίζετε και σας ευχαριστούμε που είσαστε σήμερα εδώ. Εμείς έχουμε μπροστά μας, αρχής γενομένης από το φετινό, καλοκαίρια με σημαντικές υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων μέσα από τις οποίες προσδοκούμε να έρθουν οι επόμενες επιτυχίες. Οι Εθνικές ομάδες μας κάνουν πάντα υπερήφανους, ελπίζουμε να έρχεται η ώρα που θα μας ξαναβγάλουν και στους δρόμους.
Χαίρομαι πάρα πολύ για το μεγάλο σας ενδιαφέρον για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη μέριμνα που δείχνει η Κυβέρνηση για τη δημιουργία νέων ανοιχτών χώρων άθλησης. Είναι ευχής έργο να υπάρξει η δυνατότητα να κλείσουν και κάποιοι από αυτούς τους χώρους με «μπαλόνια» και έτσι να έχει προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα το έδαφος ώστε όταν έρθουν οι επόμενες επιτυχίες και… ξεχυθούν πάλι τα παιδιά στα γήπεδα του μπάσκετ να βρουν τους κατάλληλους χώρους για να τα υποδεχθούν.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς στην Ομοσπονδία και είναι χαρά μας που τόσο εσείς προσωπικά, όσο και η Κυβέρνησή σας και ο αρμόδιος Υπουργός ο Λευτέρης Αυγενάκης αποδεικύνετε ότι έχετε έναν και μοναδικό στόχο, να δημιουργείτε τις συνθήκες για την νέα γενιά και τη νέα Ελλάδα», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Λιόλιου.
Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τους αθλητές του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, Νίκο Ζήση, Μπάνε Πρέλεβιτς, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Τσιάρα, Γιώργο Γιαννουζάκο και Γιάννη Γιαννούλη.

«Όσο ανεχόμαστε τη βία τόσο υποβαθμίζουμε το άθλημα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην κουβέντα που είχε με τους παλαίμαχους αθλητές, από την οποία δεν έλειψαν αναφορές στις γενικότερες εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ για την ευρωπαϊκή πορεία των ελληνικών ομάδων, για την εθνική ομάδα μπάσκετ και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.