Της Σοφίας Ράμμου
12/01/2012 (10:39)

Οι διακοπές των μαθητών από τις σχολικές υποχρεώσεις κατά τις ημέρες των γιορτών έδωσε την ευκαιρία στην Μεταμόρφωση Βόλου και στους προπονητές Κωνσταντίνο Ζαχαρίου και Κωνσταντίνο Μούτο να περάσουν τέσσερις ημέρες με μικρά παιδιά και να τα μυήσουν στα μυστικά του αθλήματος.
Το “μαγικότετραήμερο ξεκίνησε με φιλικά παιχνίδια για τα τμήματα παμπαίδων και μίνι με τα αντίστοιχα τμήματα της Νίκης Βόλου, ενώ έδωσαν παιχνίδια και με τον Γυμναστικό Βόλου.

Εκτός όμως, από τα φιλικά διεξήχθη το εσωτερικό τουρνουά 3on3 για παιδιά 10 και 11 χρονών, διαγωνιστικά παιχνίδια για τους μικρότερους αθλητές του συλλόγου ηλικίας 8 και 9 χρονών. Επειδή αθλητισμός δεν είναι μόνο η πράξη, η Μεταμόρφωση Βόλου διεξήγαγε ημερίδα με θέμα “Παιδική ψυχολογία – Διατροφή – Υγιεινή και Ασφάλεια” την οποία παρακολούθησαν γονείς όλων των τμημάτων, με ομιλητές τους Παναγιώτα Απέργη προϊσταμένη Υ&Α Εργ. Βόλου ΑΓΕΤ Ηρακλής, Νίκο Σερβετά ειδικός ιατρός Εργ. Βόλου ΑΓΕΤ Ηρακλής, και Αγγελική Χορταργιά ψυχολόγος – παιγνιοθεραπεύτρια.

Η μεγάλη γιορτή έκλεισε με τον τελικό του 3on3 που βρήκε νικήτρια την ομάδα των Σουτέρ (Ντιμάσι, Παπουτσής, Βραζιώτης), που επικράτησε της ομάδας των Πασέρ (Βούλγαρης, Ξανθάς, Μπακίρης), αλλά και με τον τελικό των μαγικών lay up με πρώτο νικητή τον Κυριάκο Παπουτσή, και το φιλικό της ομάδας των παμπαίδων με την ομάδα του B.C. Volos.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας της Μεταμόρφωσης, Αντώνης Μυριτζής και ο έφορος των τμημάτων υποδομής Μιχάλης Μυλωνάς έκαναν τις απονομές στους νικητές των διαγωνιστικών παιχνιδιών. Ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ωστόσο, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, ο οποίος στην ειδική βράβευση έλαβε μπλούζα της Εθνικής Ελλάδος την οποία την πρόσφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής της παμπαίδων Γιώργος Λιμνιάτης.