Θλιβερή είναι η σημερινή ημέρα για τον ΑΟ Πρωτέα, μετά το θάνατο του Βασίλη Γιαβρούτα.

Ο εκλιπών υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών του σωματείου και το υπηρέτησε με πάθος από το πόστο του αθλητή, του προπονητή, αλλά και του προέδρου στα ένδοξα χρόνια της ομάδας.

Σήμερα μάλιστα στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών στους Αγίους Θεοδώρους οι φίλοι, οι συγγενείς και όλοι όσοι γνώριζαν τον Βασίλη Γιαβρούτα τον αποχαιρέτησαν, αφού τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.

Η ανακοίνωση του Πρωτέα αναφέρει:

Με ανείπωτη θλίψη ολη η οικογένεια του Α.Ο. ΠΡΩΤΕΑ  πληροφορήθηκε την αδόκητη απώλεια του Βασίλη Γιαβρούτα.

Ο Βασίλης υπήρξε εκ των ιδρυτών του Συλλόγου τον οποίο υπηρέτησε με πάθος ως σπουδαίος αθλητής , προπονητής και πρωτίστως ως ο Πρόεδρος της μεγάλης ακμής του Πρωτέα.

Ως αθλητής ήταν παρών στην άνοδο του Πρωτέα στην Α΄ Κέντρου αλλά και ήταν αυτός που μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Παύλου νίκησαν πέντε αντιπάλους (!) παίζοντας οι δύο τους  μόνο μία ολόκληρη παράταση(!)

Ως προπονητής είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης στην περιοχή του Κυνοσάργους και γενικότερα του Νέου Κόσμου.

Το 1976 αναλαμβάνει την προεδρία του Συλλόγου θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 1994. Επί προεδρίας Βασίλη Γιαβρούτα  ο Πρωτέας ανέβηκε στην επαγγελματική Α2 όπου και παρέμεινε πολλά χρόνια ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος εφήβων και αναδείχθηκε δευτεραθλητής στην κατηγορία παίδων.

Το ίδιο διάστημα  επαναλειτούργησε το τμήμα βόλεϊ που έφτασε στην Β΄Εθνική, ίδρυσε τμήμα μπάσκετ γυναικών το οποίο ανέβηκε στην Α΄ΕΣΚΑ  καθώς και τμήμα βόλεϊ γυναικών που επίσης έφτασε στην Α΄Κατηγορία.

Να σημειώσουμε και το σκάκι που έφτασε στην Ά΄Εθνική.

Πέρα από τις επιτυχίες ο Βασίλης απετέλεσε γενικότερο σημείο αναφοράς του αθλητικού Κυνοσάργους και συνδέθηκε με πολλές γενιές αθλητών για τις οποίες ήταν αθλητικός πατέρας και αδελφός.

Είχε επίσης  σημαντική συμβολή στην πρόοδο του Ελληνικού μπάσκετ γενικότερα ως ένας ξεχωριστός παράγοντας.

Το τελευταίο διάστημα συνέχιζε να είναι ιδιαίτερα δραστήριος και να προσπαθεί για την πρόοδο του αγαπημένου του Πρωτέα του οποίου συνέχιζε να είναι ενεργό μέλος ενω είχε θέσει νέους φιλόδοξους στόχους και εργαζόταν πανω σε αυτούς.

Αιωνία η μνήμη του Προέδρου μας! Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των παρακαταθηκών του Βασίλη Γιαβρούτα!