Την ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ ολοκλήρωσε αυτό το Σάββατο (23/03) ο Απόλλωνας Αρχαίας Κορίνθου, ο οποίος με τη νίκη του Διαγόρα Βέλου διατήρησε το απόλυτο των νικών στη φετινή σεζόν. Οι “μπλε” έμοιαζαν από την αρχή του πρωταθλήματος να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αφού πρόσθεσαν στη μηχανή τους παίκτες με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία από τις Εθνικές κατηγορίες, όπως ο Σταύρος Δανιήλ και ο Αλέξανδρος Γκαϊτάσοφ.

Παρά τις αρχικές δυσκολίες, η ομάδα της Αρχαίας Κορίνθου ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που βρήκε στην πορεία και κυριαρχώντας στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ (σ.σ.: μέσος όρος κάθε νίκης 26 πόντοι!), αναδείχθηκε αήττητη πρωταθλήτρια.

Ένας εκ των βασικών συντελεστών της φετινής αήττητης πορείας των “μπλε”, ο Αλέξανδρος Γκαϊτάσοφ, μίλησε στο basketblog.gr για το ταξίδι προς τη Γ’ Εθνική, τη… δυσκολία της επίτευξης του στόχου, αλλά την… όρεξη όλων, που ανοίγει μετά τη φετινή επιτυχία.

“Το έργο μας, από τη μία φαίνεται να ήταν εύκολο, αλλά από την άλλη αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες στο πρωτάθλημα. Σαφώς και υπήρχε μια μεγάλη διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Κάποιοι από τους συμπαίκτες μου έχουν παίξει σε εθνικές κατηγορίες και μετράνε πολλά χρόνια στα παρκέ, με κορυφαίο τον Σταύρο Δανιήλ, τον οποίο τον ξέρει όλος ο μπασκετικός κόσμος. Είχαμε αρκετή εμπειρία. Βοήθησαν όλα τα παιδιά. Ειδικά στον δεύτερο γύρο, οι παίκτες οι οποίοι δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, απέδειξαν ότι μπορούν να είναι ηγέτες της ομάδας στα δύσκολα”, δήλωσε αρχικά ο δυναμικός φόργουορντ/σέντερ αναφερόμενος στα… μυστικά της επιτυχίας και συνέχισε:

“Στην αρχή ξεκινήσαμε δυνατά, όμως η διαφορά μας απέναντι στις άλλες ομάδες μας γύρισε μπούμερανγκ. Όλοι θέλανε να κερδίσουν και να χτυπήσουν τον πρώτο. Εκεί που μια ομάδα στο πρωτάθλημα δεν πήγαινε καλά, με μας ξαφνικά άλλαζε. Βρίσκανε κίνητρο οι αντίπαλοί μας. Μας προβλημάτισαν επίσης οι τραυματισμοί που είχαμε. Δόξα τω Θεό το πρωτάθλημα τελείωσε, είμαστε πρώτοι και αήττητοι. Μπορούμε επιτέλους να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας.

Όσο για το αν υπήρχε η πίστη της… αήττητης κατάκτησης του τίτλου; “Με τις πρώτες νίκες που κάναμε, πιστέψαμε στις δυνάμεις μας. Βλέποντας την υπεροχή μας απέναντι στις άλλες ομάδες, βάλαμε έναν επιπλέον στόχο: Να τελειώσουμε την σεζόν αήττητοι. Ήταν δύσκολο. Κάποια ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και αρκετές φορές στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Θα μπορούσαμε κάπου να στραβοπατήσουμε. Δεν έγινε όμως”.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Γκαϊτάσοφ κατέληξε αναφερόμενος στην… όρεξη που υπάρχει στον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες εν όψει της νέας σεζόν: “Σαφώς και ανοίγει. Ύστερα από αυτό που καταφέραμε. Ο σύλλογος ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του. Χαίρομαι πάρα πολύ που κατάφερα να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα (η διοίκηση και οι αθλητές) είναι όλοι εξαιρετικά παιδιά. Δουλεύουν όλοι με μεράκι. Πιστεύω ότι η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά”.