Το όνειρο του Νίκου Ρογκαβόπουλου είναι κάποια στιγμή να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Προς το παρόν, πάντως, δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος ούτε για το φετινό Draft, καθώς βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό από την πρώτη προπόνηση στις ΗΠΑ και αναγκάστηκε να αποσύρει το όνομά του από τη φετινή διαδικασία.

Την εξέλιξη αυτή αποκάλυψε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM ο ατζέντης του, Μάριος Ολύμπιος, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Ο Νίκος νόσησε, βρέθηκε θετικός πριν το πρώτο workout και αυτό ανατρέπει τον σχεδιασμό μας και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει από τον Μάρτιο και μετά. Μας αναγκάζει να αποσυρθούμε από τον ντραφτ. Δεν μπορεί να συμμετέχει στα workout, όπου θα είχε έναν καλό αριθμό να συμμετέχει. Δυστυχώς, όμως, πρέπει να αποσυρθεί».

Φυσικά, ο Ρογκαβόπουλος θα έχει άλλη μία ευκαιρία να γίνει πρόωρα εκλέξιμος στο Draft το 2022, ενώ από το 2023 και έπειτα, όταν θα έχει συμπληρώσει τα 22 έτη, θα είναι αυτομάτως διαθέσιμος, εφόσον τον θέλει κάποια ομάδα. Μέχρι τότε, βέβαια, το μέλλον του θα είναι στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Ολύμπιο…

«Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες. Με το καλό να γυρίσει και έχουμε να συζητήσουμε τι θα κάνει, σε Ελλάδα ή Ευρώπη. Υπάρχουν περιπτώσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και την στην Ελλάδα. Σίγουρα μας ενδιαφέρει και η Ευρώπη και η Ελλάδα και θα δούμε το καλύτερο. Θα δούμε την προσέγγιση των ανθρώπων που θέλουν τον Νικόλα», τόνισε ο ατζέντης του Ρογκαβόπουλου.