Πρόταση για καινούργια πρωταθλήματα με τη συμμετοχή όλων των Βαλκανικών χωρών πρότεινε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Μάλιστα, φαίνεται πως το θέμα αυτό το έχει πάρει “ζεστά”, καθώς δηλώνει πως η ίδια αναλαμβάνει την πρωτοβουλία πραγματοποίησης αυτής της σκέψης. Στόχος της θα είναι, αρχικά, να γίνει ένα δυνατό τεστ για όλους εν όψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τις αναφερόμενες ηλικίες. Ασφαλώς, άλλοι σκοποί θα είναι η καλή προσέγγιση μεταξύ των… γειτόνων, ξεκινώντας από τα ταλέντα τους, καθώς και η ανάδειξη αυτών μέσω του αυξημένου ανταγωνισμού.

Η πρόταση αυτή αφορά τις ηλικίες 15-18 ετών. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ε.Ο.Κ. προτείνει τη διοργάνωση Πρωταθλημάτων Βαλκανικών χωρών για τις «μικρές» ηλικίες και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της πρότασης.

Όπως συζητήθηκε σήμερα στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας, η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των ομάδων U15, U16 και U18 για τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος. Η Ε.Ο.Κ. θα προσκαλέσει εκπροσώπους των ομοσπονδιών μπάσκετ των βαλκανικών χωρών, ώστε το θέμα αυτό να συζητηθεί και να προχωρήσει στην υλοποίησή του».