Η άποψη του coach Παναγιώτη Σουργιά αναφορικά με την επαναλειτουργία των τμημάτων υποδομής:

«Η προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα-πραγματικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα με τα αποτελέσματα της να είναι άκρως αισιόδοξα και ενθαρρυντικά για το μέλλον.

Οι ειδικοί είναι αυτοί που θα πρέπει να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την συνέχεια αλλά θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους και τα επιμέρους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στον κάθε τομέα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος!

Οπότε στην λήψη αποφάσεων αναφορικά με το μπάσκετ στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις των ανθρώπων και επιστημόνων που γνωρίζουν το αντικείμενο.

Ειπώθηκε από τους επιστήμονες ότι ο οργανισμός των παιδιών μπορεί να αντιμετωπίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον συγκεκριμένο ιό και επίσης με έρευνες που ανακοίνωσαν οι ειδικοί λένε ότι δύσκολα μεταφέρεται ο ιός από τα παιδιά σε ενήλικες. Κατά την διάρκεια της καραντίνας που υπήρχε το δικαίωμα στην άθληση, πολλά παιδιά έβγαιναν έξω με τον φίλο τους και είχαν κοινές δραστηριότητες. Με το τέλος της, δόθηκε η δυνατότητα να βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότερα άτομα είτε για βόλτες είτε για δραστηριότητες. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των τμημάτων των ομάδων έχουν ηλικιακό κριτήριο και τα περισσότερα μέλη των τμημάτων είναι παιδιά της ίδιας γειτονιάς και σχολείων θεωρώ ότι το άνοιγμα των ακαδημιών-ομάδων πρέπει να γίνει, φυσικά ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Αφού ανοίγουν σε μια εβδομάδα και τα υπόλοιπα τμήματα του λυκείου αλλά και όλων των γυμνασίων είναι περιττό μέτρο η διατήρηση κλειστών γηπέδων. Άλλωστε για να μπορεί να αθληθεί κάποιος θα πρέπει να είναι υγιής ώστε να μπορεί να έχει και διάθεση και να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Επιπλέον, με το να μένουν κλειστά τα γήπεδα τα παιδιά θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο εκτόνωσης εξωτερικά είτε με τρέξιμο είτε με ποδήλατο, πράγμα που θα αυξήσει την κινητικότητα στους δρόμους και επειδή οι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν την πρέπουσα παιδεία στην οδήγηση αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων! 

Οι προπονητές έχουμε τις βάσεις να μπορέσουμε ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών να προσαρμόσουμε και να τροποποιήσουμε την προπόνηση μας σύμφωνα με τις ανάγκες! Και πιστεύω ότι όσον αφορά τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών, μαθητών του γυμνασίου δηλαδή, είναι σε θέση (γιατί ούτως η άλλος είναι εκπαιδευμένοι από τις ομάδες τους) να υπακούν σε αρκετά δύσκολες και περιπλοκές εντολές!

Ευχαριστώ το basketblog.gr για το βήμα που μου έδωσε

με τιμή,

Σουργιάς Παναγιώτης 

COACH Εφηβικού και Παιδικού Δάφνης Αγίου Δημητρίου

COACH Τμημάτων Υποδομών και Παμπαίδων του Αθηναϊκού»