Η Άννα Σπυριδοπούλου μίλησε στο ”athlenda” και αναφέρθηκε για το Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας όπου η Εθνική Γυναικών πήρε την τέταρτη θέση και κατέγραψε την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της, αλλά και στη νέα σελίδα της καριέρας της, στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η διεθνής φόργουορντ στο «athlenda.com»:

Για το αν οι διεθνείς το περίμεναν: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε στην αρχή. Φιλικό με το φιλικό, προπόνηση με την προπόνηση. Βλέπαμε ότι η ομάδα “δένει” και πως διαθέτει “χημεία”. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, δουλέψαμε πολύ, χύσαμε πολύ ιδρώτα στις προπονήσεις και νομίζω ότι αυτό που έγινε μας αξίζει. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε κι ένα μετάλλιο αλλά και η τέταρτη θέση είναι επιτυχία. Με τη Γαλλία στα ημιτελικά τα δώσαμε όλα, ό,τι μπορούσαμε, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά στην τελευταία περίοδο ένα σφύριγμα των διαιτητών σε συνδυασμό με την ευστοχία των αντιπάλων από τη γραμμή του τρίποντου δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε τη νίκη. Με το Βέλγιο εμφανιστήκαμε “άδειες”. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι αλλά φάνηκε η κούραση».  

Για το «τιρινίνι»: «Σε μια προπόνηση το τραγουδούσε η Εβίνα (σ.σ. Μάλτση). Ρώτησε την Καλτσίδου αν ξέρει το σχετικό ανέκδοτο κι εκείνη απάντησε ότι δεν το γνώριζε. Έτσι έμεινε και μας συντρόφευε στα τελευταία παιχνίδια. Ήταν κι αυτό απόρροια του καλού κλίματος που υπήρχε στην ομάδα». 

Για το κλίμα εντός της ομάδας: «Είναι “κλισέ” αυτό που θα πω αλλά το εξαιρετικό κλίμα ήταν το πιο βασικό στοιχείο. Επίσης το γεγονός ότι η κάθε παίκτρια ήξερε τον ρόλο της. Αυτό βγήκε και στο γήπεδο. Ξέραμε τι μπορεί να προσφέρει η καθεμία είτε έπαιζε ένα λεπτό είτε 40. Την ευθύνη γι’ αυτό είχε και το προπονητικό τιμ που έκανε σπουδαία δουλειά. Ήταν συνεχώς δίπλα μας, άκουγαν τις παρατηρήσεις που κάναμε και έλυναν κάθε πρόβλημα που προέκυπτε. Έβγαζαν μια σιγουριά κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας».  

Για τη νίκη που χάρηκε περισσότερο: «Επί της Τουρκίας. Ήμασταν όλες πανευτυχείς και το δείξαμε και με τον τρόπο που την πανηγυρίσαμε. Ήταν μια νίκη που μας έστειλε στην τετράδα. Ήταν η κορυφαία νίκη και μια μοναδική στιγμή για όλες μας». 

Για την Εβίνα Μάλτση: «Είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί πρότυπο για όλες μας. Αγωνίζεται τόσα χρόνια στο πιο υψηλό επίπεδο κι εξακολουθεί να παίζει εξαιρετικά σε αυτή την ηλικία. Δεν μπορείς παρά να τη σέβεσαι. Μακάρι να φτάσουμε στην ηλικία της και να έχουμε τον ίδιο ζήλο με αυτήν και την ίδια συνέπεια και προσφορά στην Εθνική ομάδα».    

Για την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας: «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο ήταν κάτι που θέλαμε. Θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό όταν θα έρθει η στιγμή αλλά και για τα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2019. Θα πάμε βήμα-βήμα. Θέλουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία, οι απαιτήσεις είναι πλέον μεγάλες από την ομάδα».   

Για το αν θα αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για το γυναικείο μπάσκετ: «Θέλω να το ελπίζω. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας ειδικά φέτος που οι περισσότερες παίκτριες θα αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στο Γιούροκαπ. Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις αντιπαλότητες και να υποστηρίξουμε την ομάδα που θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι καλό για το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Τα περισσότερα παιχνίδια γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων αλλά ευελπιστούμε ότι από του χρόνου η προσέλευση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη». 

Για το νέο της ξεκίνημα στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ, η οποία έχει στις τάξεις της πολλές διεθνείς με την Εθνική ομάδα των γυναικών. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα κίνητρο κι έναν λόγο να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο για να δει ορισμένες από τις παίκτριες που κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Είμαι αισιόδοξη για την επόμενη χρονιά και είναι μεγάλη τιμή που είμαι μέλος της ομάδας».