Το μπάσκετ αποδεικνύει το φετινό καλοκαίρι ότι είναι το άθλημα της Ελλάδας, με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά την 4η θέση των Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ και την κατάκτηση της κορυφής από τους Νέους, η επιτυχία είναι προ των πυλών αυτή τη φορά από την Εθνική Κωφών.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Παπαδόπουλος, μαζί με τους Φάνη Παπαδόπουλο και Ζώη Χρήστου έχουν δημιουργήσει μία πολύ ισχυρή ομάδα με ταλέντο και πάθος για αυτό που αγαπούν, το μπάσκετ. Το προπονητικό επιτελείο έχει δουλέψει πολύ σκληρά το τελευταίο διάστημα ώστε η ομάδα αυτή να γαλουχηθεί και να “χτιστεί” και τα αποτελέσματα της φαίνονται τώρα.

Μετά την χτεσινή νίκη κόντρα στη Ρωσία με 71-61, η Εθνική πήρε το εισιτήριο και στα ημιτελικά θα βρει μπροστά της ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής που δεν είναι άλλη από τη Λιθουανία. Φυσικά η επιτυχία θα είναι μεγάλη σε περίπτωση νίκης, όμως έτσι κι αλλιώς η Εθνική αυτή απαρτίζεται από 12 νικητές της ζωής.

Ελλάδα-Ρωσία 71-61
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 40-31, 57-48, 71-61
Ελλάδα: Κοσκινάς, Ειρινάκης, Στρέκλας 11, Τασιούλης 12, Τετόρος, Γρίλης 5 , Απτόσογλου, Ντικούδης 7, Τσαγκαρούλης 2, Παγκράτης 13, Πεταλάς 21 , Ντερτιλής.