Η Super League Athletics Academy με έδρα την Νέα Υόρκη δουλεύει με όλα τα σύγχρονα μέσα για την εξέλιξη των ταλέντων και αυτό φάνηκε από την παρουσία της στην Ελλάδα, όπου χρησιμοποίησε τα βοηθητικά γήπεδα του ΟΑΚΑ για τις καθημερινές προπονήσεις της. Η Ακαδημία πέρα από τις δραστηριότητες της στο χώρο του μπάσκετ, λειτούργησε και εκπαιδευτικά για τα 11 παιδιά που βρέθηκαν στη χώρα μας, με επισκέψεις στο μουσείο της Ακρόπολης αλλά και στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στόχος της ακαδημίας είναι να δοθεί η ευκαιρία στα ελληνικά ταλέντα να αναδείξουν τις ικανότητες τους και να μπορέσουν να φτάσουν ακόμα και στο κολλεγιακό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι στην Super League Athletics Academy έχουν βρεθεί στο παρελθόν και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, ο Γιάννης και ο Θανάσης, αλλά και πολλοί άλλοι Έλληνες αθλητές. 

Παράλληλα, στη διάρκεια της παραμονής των παιδιών στην Ελλάδα δόθηκαν και φιλικά με τις αντίστοιχες ακαδημίες του Παναθηναϊκού, του Φιλαθλητικού, του Παπάγου, της Πεντέλης και των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνα.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το φιλικό με τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο: