Τα τελευταία χρόνια πολλοί προπονητές έχουν αποχωρήσει από την χώρα μας κι έχουν βρει τη γη της επαγγελίας στο εξωτερικό. Μάλιστα αρκετοί Έλληνες τεχνικοί έχουν προτιμήσει να δουλέψουν επαγγελματικά στο Κατάρ και γενικότερα στην Ανατολή. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Φραγκιάς είχε προπονήσει πριν λίγο καιρό την Εθνική του Κατάρ, πριν αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση των Miners, που αγωνίζονται στο μογγολικό πρωτάθλημα.

Ο Φραγκιάς πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με την ομάδα που καθοδηγεί στο εν λόγω πρωτάθλημα, βοηθώντας τα μέγιστα με την εμπερία του και τις γνώσεις του. Mάλιστα οι Miners κάτω υπό τις οδηγίες του έμπειρου κόουτς θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στον τελικό του Πρωταθλήματος, την στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν καν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στα play –off.

Όπως είναι λογικό στην ασιατική χώρα αναγνώρισαν αμέσως το έργο του Έλληνα τεχνικού και γι’ αυτόν τον λόγο του ζητήθηκε να αναλάβει την πανεπιστημιακή ομάδα της χώρας. Εκείνος δέχτηκε, με συνέπεια να είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διξαχθεί το προσεχές διάστημα στην Κίνα.

Η επισύναψη της συμφωνίας δείχνει έκδηλα την διάθεση των Μογγόλων να προάγουν το μπάσκετ, άσχετα αν μέχρι τώρα ήταν άγνωστοι στο μπασκετικό χάρτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι έκανε εντύπωση στον Φραγκιά ο τρόπος προσέγγισης από τον υπέυθυνο του project, που του κατέστησε σαφές ότι υπάρχει επιθυμία η Μογγολία να εκσυγχρονιστεί μπασκετικά και να σιγά σιγά να αρχίσει να λαμβάνει μέρος και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις.