Ο Όντι Νόρις , με αφορμή την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Ο παλαίμαχος Αμερικανός σέντερ, αρχικά βρέθηκε στο μπασκετικό μουσείο του Άρη, ενώ στην συνέχεια έδωσε το παρών στις εγκαταστάσεις του «Μίμης Τσικίνας» μαζί με τον προπονητή Δημήτρη Γαλάνη. Ο υπεύθυνος του μουσείου Γιωργής Μπουσβάρος και η Μαντώ Τσάτσαρη ξενάγησαν τον Νόρις στα εκθέματα και τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση:

«Έναν σπουδαίο καλαθοσφαιριστή, έναν εκ των κορυφαίων Αμερικανών παικτών που αγωνίσθηκαν ποτέ στην Ευρώπη, φιλοξένησε το μουσείο μας. Ο μεγάλος Όντι Νόρις βρέθηκε στη ΧΑΝΘ με αφορμή την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, στο Second Development Skills Camp του Θερμαϊκού Θέρμης και των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, που πραγματοποιείται με την εποπτεία του προπονητή Δημήτρη Γαλάνη κι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Γιωργή Μπουσβάρο για την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Ο Όντι Τζέιμς Νόρις, όπως είναι το πλήρες όνομα του βετεράνου Αμερικανού σέντερ, γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1960. Αγωνίσθηκε στο Jackson State University, το 1982 βρέθηκε στο Νο 37 του ντραφτ και έγινε πικ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Έπαιξε στο ΝΒΑ σε 187 αγώνες και στη συνέχεια μετακόμισε στην Ευρώπη. Πρώτος του σταθμός ήταν η Μπενετόν Τρεβίζο. Το 1987 τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα στην οποία αγωνίσθηκε για έξι χρόνια κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (1988, 1989, 1990) και δύο Copa del Rey (1988, 1991). Αξέχαστες θα μείνουν στο ελληνικό κι όχι μόνο κοινό οι «μονομαχίες» της Μπαρτσελόνα με τον Άρη και οι «κόντρες» σε ατομικό επίπεδο του Νόρις με τον Γκάλη. Αξέχαστες θα μείνουν και οι μονομαχίες του με τον αδικοχαμένο Φερνάντο Μαρτίν της Ρεάλ Μαδρίτης στα ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Ο Νόρις πάνω από όλα είναι ένας απίστευτος χαρακτήρας, ένας σταρ που ήταν κοντά σε όποιον τον πλησίαζε! Συμπεριφερόταν με τον ίδιο σεβασμό στις καθαρίστριες του «Palau Blaugrana» και τον πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης, στην Καταλονία! Τον αγαπούσαν όλοι, ακόμα και οι άνθρωποι που δεν παρακολουθούσαν μπάσκετ», έγραψε μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Solo Basket ο παλιός του συμπαίκτης στην Μπαρτσελόνα Χοσέ Λουίς Γκαλιλέα, ενώ ο γνωστός Ισπανός προπονητής Αΐτο Ρενέσες έχει δηλώσει πως ήταν ο καλύτερος Αμερικανός παίκτης με τον οποίο έχει συνεργαστεί ποτέ. Ο Όντι Νόρις, κατά την παρουσία του στη ΧΑΝΘ, συνοδευόταν από τον Δημήτρη Γαλάνη ενώ πλην του Γιωργή Μπουσβάρου και της Μαντώς Τσάτσαρη που ανέλαβαν την ξενάγησή του το παρών έδωσε και ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής και προπονητής της ΧΑΝΘ, Λάκης Τσάβας».