Πλήθος κόσμου, άνθρωποι του μπάσκετ, καθώς και εκπρόσωποι της αθλητικής και πολιτικής σκηνής, βρέθηκαν σήμερα (8/10) στον Ιερό Ναό των Άγιων Ταξιαρχών στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Παγκόσμιο» Γιώργο Αμερικάνο.
 
Οι σκηνές ήταν συγκλονιστικές και η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα… φορτισμένη με ορισμένους – ανάμεσά τους και ο Γιάννης Ιωαννίδης – να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο συμπαίκτης του στην ΑΕΚ του ’68, Χρήστος Ζούπας, συγκλόνισε τους πάντες με τη ομιλία του, ενώ τα δάκρυα κυλούσαν από το πρόσωπό του.
 
Μεταξύ άλλων στην κηδεία έδωσαν το παρών ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ (διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα) της “Ένωσης” και εκπρόσωποι από τον μεγαλύτερο σύνδεσμο οπαδών των «κιτρίνων», της «Original 21».
 
Ολη η συντακτική ομάδα του «Basketblog.gr», το οποίο παρευρέθη στο τελευταίο «αντίο» του «Παγκόσμιου», εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Αμερικάνου, στη σύζυγό του Πέπη και την κόρη του, Χριστίνα.