Ο Dusan Ivkovic είχε έντονο και πετυχημένο πέρασμα από τα ελληνικά παρκέ, καθοδηγώντας τους Άρη, Πανιώνιο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με 3 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 2 Euroleague ως απολογισμό!

Οι μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ τον «αποχαιρέτησαν», αφού το μπάσκετ είναι συντετριμμένο με την είδηση του θανάτου του.

Πιο αναλυτικά:

Άρης: Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η απώλεια του θρυλικού Σέρβου προπονητή σκόρπισε θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς διετέλεσε προπονητής του ΑΡΗ από το 1980 έως το 1982 και η καριέρα του ήταν γεμάτη από διακρίσεις και τίτλους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός εκ των κορυφαίων “δασκάλων” του αθλήματος».

ΑΕΚ: « H οικογένεια της «Βασίλισσας» θρηνεί για την τραγική απώλεια…Η είδηση του χαμού ενός εκ των κορυφαίων προπονητών της Ιστορίας μας, του τρις-τροπαιούχου Ντούσαν Ίβκοβιτς, προκαλεί ανατριχίλα, προκαλεί δέος. Στενοχώρια. Βουβαμάρα. Ανείπωτος και ο πόνος. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πενθεί. Πενθεί και η ΑΕΚ.

Ο προπονητής-δάσκαλος, που μετά από 19 «άτιτλα» χρόνια οδήγησε την ομάδα μας στην κατάκτηση τριών τροπαίων (Κύπελλο Σαπόρτα 2000, Κύπελλο Ελλάδος 2000, Κύπελλο Ελλάδος 2001), δεν είναι πια μαζί μας. Θα είναι όμως για πάντα στην καρδιά μας. Η ΑΕΚ BC εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του Σέρβου τεχνικού για το χαμό του.ς είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει.

«Ντούντα», η ΑΕΚ και ο κόσμος της αιώνια θα σ’ ευγνωμονούν για τα σπουδαία…».

ΠΑΟΚ: «Ο δάσκαλος, ο σοφός, ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μία τεράστια προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Οι αναμνήσεις όμως θα μείνουν για πάντα, όπως και η τεράστια προσφορά του στο άθλημα. Καλό ταξίδι Ντούντα…»