Η Κατερίνα Σωτηρίου είναι ένα από τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν την Εθνική ομάδα γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα “3οn3” που θα διεξαχθεί στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου από τις 23 μέχρι τις 26 Αυγούστου. Η αθλήτρια δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα και θα πήγαινε ακόμα κι αν δεν έπαιζε να παρακολουθήσει το τουρνουά.

Αρχικά δήλωσε: ” Με τα κορίτσια γνωριζόμαστε και μέσα από την Εθνική ομάδα, αλλά και με κάποιες έχουμε υπάρξει συμπαίκτριες σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό ότι είμαστε κοντά ηλικιακά, πιστεύω ότι είναι στα συν μας” και συνέχισε λέγοντας: “Υπάρχει μεγάλη διάθεση και χαρά για αυτή τη συμμετοχή. Θα θέλαμε να το ευχαριστηθούμε και παράλληλα να ευχαριστήσουμε με την παρουσία μας και τον κόσμο που θα έρθει να μας δει από κοντά, αλλά και εκείνους που θα το παρακολουθήσουν από τις τηλεοράσεις τους”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας: “Είναι αλήθεια πως δεν είναι η καλύτερη περίοδος για εμάς, γιατί τώρα θα αρχίσουν οι περισσότερες κοπέλες προετοιμασία με τις ομάδες τους. Αυτό όμως δεν θα αφήσουμε να μας επηρεάσει. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίζουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Εξάλλου, για όποιον αγωνίζεται στόχος πάντα είναι η νίκη και τίποτε άλλο. Εμείς θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, αλλά και να “μαζέψουμε” όσες περισσότερες νίκες μπορούμε”.

Τέλος έκανε μια αναφορά στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου: “Είναι πολύ όμορφο μέρος. Θα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, δεδομένου ότι έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε κλειστά γήπεδα. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχα κληθεί στην ομάδα του 3Χ3 θα πήγαινα να παρακολουθήσω τους αγώνες ως θεατής. Πιστεύω πως θα είναι μια τελείως ξεχωριστή εμπειρία και αξίζει ο κόσμος να έρθει να δει αυτό το γρήγορο και συναρπαστικό άθλημα“.