Ο Χάρης Γιαννόπουλος θα αφήσει για λίγο την προετοιμασία του με τον Παναθηναϊκό στο Καρπενήσι για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα “3on3” που διεξάγεται στο Ζάππειο από τις 23 μέχρι τις 26 Αυγούστου. Ο νεαρός γκαρντ στάθηκε στην ευκαιρία που θα υπάρχει μέσα από αυτό το τουρνουά για ν’ αγαπηθεί το μπάσκετ περισσότερο ιδιαίτερα από τα νέα παιδιά.

Αρχικά δήλωσε: “Είναι τιμή να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και να ανταποκρίνεσαι στην πρόσκληση όταν σε καλούν. Η συγκεκριμένη διοργάνωση κρύβει και μία πρόκληση, καθώς είναι το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει και η προοπτική το 3Χ3 να αποτελέσει και κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων στο μέλλον. Εννοείται, επιπλέον, πως ξεχωριστή κάνει τη διοργάνωση και το γεγονός ότι φιλοξενείται στη χώρα μας“.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στο “3οn3”: “Ναι, είναι κάτι που το γνωρίζουμε και θα πρέπει να το δούμε στην πράξη. Θα πρέπει να προσέξουμε σε κάποια σημεία, ιδιαίτερα αυτά στα οποία αντιδράς ενστικτωδώς με γνώμονα τα όσα έχεις μάθει και τα όσα κάνεις τόσα χρόνια. Δεν πιστεύω όμως ότι θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα“.

Έπειτα μίλησε για το επίπεδο που υπάρχει σε αυτό το “3οn3”: “Οι αντίπαλοι μας είναι άγνωστοι σε ότι αφορά τις συνθέσεις με τις οποίες θα αγωνιστούν, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που ισχύει για όλους. Ίσως μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Ισπανία, που έχει φέρει παίκτες που τους γνωρίζουμε όλοι, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη των περισσότερων ομάδων που επιλέγουν πιο νεαρούς παίκτες”.

Τέλος σχολίασε μια πιθανή διάκριση της ομάδας σε αυτό του τουρνουά, αλλά βλέπει κι άλλα θετικά: “Είναι ένας τρόπος και μια ευκαιρία να έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος κοντά στο μπάσκετ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κόσμος θα βρεθεί στο Ζάππειο για να παρακολουθήσει μπάσκετ και να μας στηρίξει και ότι πολλοί θα αγαπήσουν το μπάσκετ ακόμη περισσότερο μέσα από αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”.