Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τη μετάθεση κατά δύο εβδομάδες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων (Α2, Β’ – Γ’ Εθνική ανδρών, Α1 – Α2 Γυναικών) λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊού, είχε ως φυσικό επακόλουθο κάτι ανάλογο να πράξουν και πολλές από τις 19 τοπικές Ενώσεις του ελληνικού μπάσκετ.

Πέρα λοιπόν από την ΕΣΚΑ και την ΕΣΚΑ-Η, την παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας, σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής η ΕΣΚΑΝΑ (μέχρι τις 17/1), η ΕΚΑΣΘ (μέχρι τις 19/1), η ΕΚΑΣΚ, η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (μέχρι και τις 17/1), η ΕΣΚΑΒΔΕ (μέχρι και τις 16/1) και η Τ.Ε. Χίου (μέχρι και τις 16/1).

Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση από την ΕΣΚΑΘ, την ΕΣΚΑΣΕ, την ΕΚΑΣΚΕΜ (που ανέδειξε τη Δευτέρα νέο πρόεδρο τον Ηλία Λαζό μέσω των εκλογών), την ΕΚΑΣΧ, την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, την ΕΚΑΣΔΥΜ, την ΤΕ Δωδεκανήσου, την ΕΣΚΚ, την ΤΕ Σάμου, την ΕΣΚΑΚ και την ΤΕ Λέσβου.

Όλες οι ανακοινώσεις των τοπικών Ενώσεων:

ΕΣΚΑΝΑ

«Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. στα πλαίσια της πιο πάνω απόφασης του ΔΣ της ΕΟΚ, αναβάλλει τα προγραμματισμένα ματς των δύο επόμενων εβδομάδων από σήμερα έως 17 Ιανουαρίου. Ο τρόπος διεξαγωγής των αναβληθέντων αγώνων όλων των κατηγοριών Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Εφήβων Κορασίδων, Νεανίδων, Νέων ανδρών, Παμπαίδων και Μίνι αγοριών, θα αποφασιστεί από το σημερινό Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ σε συνεργασία με τις επιτροπές πρωταθλημάτων και θα ανακοινωθεί στα προγράμματα αύριο Τετάρτη 5.1.22, σε συνεργασία με τα σωματεία. Επίσης μεταφέρεται κατά μία εβδομάδα η λήξη των δηλώσεων συμμετοχής στα τουρνουά προμίνι αγοριών, παγκορασίδων και μίνι κοριτσιών καθώς και η έναρξή τους που επίσης μετατίθεται κατά μία εβδομάδα. Εννοείται πως οι προπονήσεις συνεχίζονται σε όλα τα τμήματα και μπορούν να διεξάγονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Πρώτο μέλημα της ΕΣΚΑΝΑ είναι η υγεία των αθλουμένων και ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όσον αφορά την διαχείριση κρουσμάτων, της εισόδου στα γυμναστήρια και όχι μόνο.

Ο στόχος της ομαλής ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και τουρνουά, είναι εφικτός με την συνεργασία όλων».

ΕΚΑΣΘ

«Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. συντασσόμενο με την κατευθυντήρια απόφαση της Ε.Ο.Κ. αλλά και με έντονη την κοινωνική ευθύνη για την υγεία όλων, εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης έξαρσης του covid-19 και ειδικότερα της μετάλλαξης Ο, αποφασίζει την μετάθεση όλων των πρωταθλημάτων της Ένωσης κατά δύο εβδομάδες.

Έτσι η αγωνιστική 7-12/01/2022 με την οποία συνεχίζονταν όλα τα πρωταθλήματα μετατίθεται για 20-26/01/2022, παρακολουθώντας φυσικά την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων και ακολουθούν στη συνέχεια οι υπόλοιπες αγωνιστικές, μεταθέτοντας έτσι τη λήξη όλων των πρωταθλημάτων κατά δύο εβδομάδες.

Σε ότι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό. Ακόμη παρακαλούμε όπως οι ομάδες αποφύγουν τους φιλικούς αγώνες, διότι το ζητούμενο με την παραπάνω απόφαση είναι η αποφυγή κάθε επαφής μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων.

Η Ένωση για οποιοδήποτε θέμα και διευκρίνιση είναι στη διάθεση των Σωματείων. Δηλώνει δε την εμπιστοσύνη της στην υπευθυνότητα όλων των ανθρώπων των σωματείων και τη βεβαιότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προστασίας προκειμένου η επιστροφή στη δράση να είναι εφικτή σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο.

Σημείωση: Για το εφηβικό πρωτάθλημα και τις σφιχτές ημερομηνίες ολοκλήρωσής του λόγω του πανελληνίου, θα αποφασιστεί ενδεχομένως η τέλεση εμβόλιμων αγωνιστικών.

Με την ευχή να είμαστε πρωτίστως όλοι υγιείς για να απολαύσουμε το μπάσκετ που αγαπάμε!

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.».

ΕΚΑΣΚ

«To ΔΣ της ΕΚΑΣΚ συνεδρίασε εκτάκτως, λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες όπως διαμορφώνονται και την απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και αποφάσισε να αναβάλει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών σε άνδρες και γυναίκες, για δυο εβδομάδες.

Στην αναβολή των αγώνων συμπεριλαμβάνονται και οι επίσημες φιλικές συναντήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων.

Οι προπονήσεις μπορούν να γίνονται κανονικά, με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου.

Καλούμε τις ομάδες να παρακολουθούν διαρκώς τις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, και είμαστε στη διάθεση τους για οποιαδήποτε βοήθεια».

ΕΣΚΑΒΔΕ

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά και την ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ που αποφάσισε την μη διεξαγωγή αγώνων στα Εθνικά Πρωταθλήματα για 2 εβδομάδες (έως και 16 Ιανουαρίου), αναβάλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες της Ένωσης μας για το παραπάνω διάστημα. Οι προπονήσεις των σωματείων μπορούν να συνεχιστούν τηρώντας αυστηρά τις Υγειονομικές Οδηγίες».

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ. και μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, στην ευρύτερη περιοχή και τη μεγάλη διασπορά που παρατηρείται στους τρεις Νομούς (Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας), αποφάσισε ν΄ αναστείλει την διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων που διοργανώνει, από σήμερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου έως και την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022».

Τ.Ε. ΧΙΟΥ

«Με αίσθημα ευθύνης και μετά από τηλεδιασκέψεις με την Ομοσπονδία και όλες τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές αλλά και έπειτα από συνεννόηση της Ε.Ο.Κ. με άλλες Ομοσπονδίες, και την ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. η Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. Χίου ανακοινώνει την αναστολή των πρωταθλημάτων της για 2 εβδομάδες, (μέχρι και την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2021). Η πορεία και η εξέλιξη της πανδημίας θα δείξει αν θα υπάρξει άλλη αναβολή ή όχι, κάτι που δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε από τώρα. Για το πώς θα διαμορφωθεί στο πρόγραμμα αγώνων, λόγω της αναστολής θα σας ενημερώσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά τα σωματεία μας που αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες (Αιγέας, Β.Α.Ο.Λ και Φ.Ο.Β.) και το πρόγραμμα τους υπάρχει αναφορά στην σημερινή ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. (click)

Για τις προπονήσεις, συστήνουμε σε όλα τα Σωματεία τη πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και τη διαρκή παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό. Προτείνουμε στα σωματεία την αποφυγή άτυπων φιλικών συναντήσεων.

Ευχή μας ότι το 5ο επιδημικό κύμα του Covid-19 θα είναι και το τελευταίο και θα επιστρέψουμε σύντομα στις ζωές μας και στο αγαπημένο μας άθλημα».