Σε μία σημαντική συνεργασία προχώρησαν… επί του πρακτέου η Αναντολού Εφές και η Ακαδημία GBA, με τη δεύτερη να «δανείζεται» δύο ταλαντούχους παίκτες της τουρκικής ομάδας. Πρόκειται για τους Αχμέτ Ντουβερίογλου και Ραμαζάν Τεκίν, οι οποίοι θα τεθούν υπό τις οδηγίες των πρώην και νυν Ελλήνων «αστέρων», προκειμένου να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή βελτίωσή τους.

Αναλυτικά, το σχετικό Δελτίο Τύπου:

«Η Αναντολού Εφές εμπιστεύτηκε δυο από τους πιο ελπιδοφόρους ψηλούς της τον Αχμέτ Ντουβερίογλου και τον Ραμαζάν Τεκίν στα χέρια του προπονητικού επιτελείου της Greek Basketball Academy, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία των δυο πλευρών. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς όπως και ο Βαγγέλης Αγγέλου έχουν συνεργαστεί στη Ντινάμο Μόσχας και στον Ολυμπιακό με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, στον οποίο τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση αλλά και εμπιστοσύνη. Αμφότεροι μάλιστα εξέφρασαν την επιθυμία η συνεργασία αυτή που ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι να συνεχιστεί και να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια. 

Ο στενός συνεργάτης του Σέρβου προπονητή, στην τεχνική ηγεσία της τουρκικής ομάδας μιλώντας στο www.gbacademy.gr επεσήμανε αρχικά:

«Φέραμε δυο ψηλά παιδιά που αγωνίζονται στην Αναντολού Εφές προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της GBA που έχει εκπονήσει ο Λάζαρος με τον συνεργάτη του Δημήτρη Νικολαΐδη. Ο κ. Ίβκοβιτς μίλησε με τον Λάζαρο και του εξήγησε πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη τού έχει και πόσο σημαντικό είναι να μεταφέρει την τεχνογνωσία της θέσης του σέντερ. Ο Λάζαρος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στο λόου ποστ και είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνει με τα μικρά παιδιά». 

Ο Βαγγέλης Αγγέλου έμεινε εντυπωσιασμένος από την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις της GBA και ήδη σκέφτεται διάφορους τρόπους προκειμένου η Ακαδημία και η Αναντολού Εφές να συνεργαστούν πιο στενά. «Την περασμένη βδομάδα παρακολούθησα την προπόνηση της GBA και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα και το επίπεδο της. Είναι μια συνεργασία, την οποία θέλουμε να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια. Εμείς έχουμε επενδύσει σε αυτό το πρόγραμμα και περιμένουμε να φανούν τα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των παικτών που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα της GBA και παράλληλα να μεταφέρουμε τη συγκεκριμένη τεχνογνωσία στους Τούρκους προπονητές. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ’ όσα είδα και θέλουμε να γίνει πιο στενή η συνεργασία».