Μια ανάγνωση στην τελευταία ανακοίνωση της ΕΟΚ για τη θέσπιση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος U21 για τη σεζόν 2022-2023 φέρνει στην επιφάνεια χρήσιμα συμπεράσματα.

Δίνεται η ευκαιρία στις ομάδες να έχουν ενεργούς νέους παίκτες και παράλληλα υπάρχει και η πρωτοτυπία δυνατότητας σύμπραξης ομάδων. Είναι μια ευκαιρία συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη του μπάσκετ και την ανάδειξη νέων ταλέντων που δεν πρέπει να την αφήσουν οι ομάδες να πάει χαμένη.

Παράλληλα πρόκειται για μια προσπάθεια που θα έχει συνέχεια ώστε στο μέλλον να είναι ακόμα πιο ισχυρός ο θεσμός αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ίδιες οι ομάδες, να αποδείξουν στην πράξη την επιθυμία τους για ανάδειξη νεαρών παικτών αλλά και για προώθηση αναπτυξιακού πλάνου.

Ιδού η ευκαιρία και η πρόκληση.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ένα ακόμη νέο βήμα γίνεται στην ΕΟΚ με την θέσπιση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος U21. Η ανακοίνωση της δημιουργίας αυτής της νέας διοργάνωσης έχει ήδη βρει τη θέση του στη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων της περιόδου 2022-23.

Βάσει του άρθρου 1, παράγραφος 12 της Γενικής Προκήρυξης δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες έχουν οι αθλητές γεννημένοι τα έτη 2002-2003-2004, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μέχρι έξι αθλητές το ανώτατο, οι οποίοι είναι γεννημένοι πριν το έτος 2004. Η εκδήλωση πρόθεσης συμμετοχής στο εν λόγω Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 έχει καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθούν οι όμιλοι και ο τρόπος διεξαγωγής του.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μπορούν δύο ή περισσότερες ομάδες να συμπράξουν προκειμένου να προχωρήσουν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 από κοινού.

Οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αποστέλλονται με email ([email protected]