Τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη επικράτησαν 82-77 στον τελικό του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος του 4ου Λυκείου του Αιγάλεω και κατέκτησαν τον τίτλο. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και αυτό κυρίως, διότι αγωνίστηκαν οκτώ διεθνείς (!!!).

Από τη μία, οι Ιορδάνογλου, Σκούφης, Τάρλας, Παπαδάκης, Κουρέπης, Σκόρδας των Εκπαιδευτήριων Λαμπίρη, που όλοι τους αγωνίζονται στον Ίκαρο Καλλιθέας και από την άλλη οι Χαραλαμπόπουλος – Μιλεντίγιεβιτς.

Οι νικητές είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και αποδείχθηκε πως είχαν πολλές λύσεις παραπάνω από τους αντιπάλους τους που στηρίχτηκαν στο εντυπωσιακό παιχνίδι των Βασίλη Χαραμαμπόπουλου (31 πόντοι, 24 ριμπάουντ) και Ιάκωβου Μιλεντίγιεβιτς (36 πόντοι).

Έτσι, το σχολείο της Καλλιθέας πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 17 έως 25 Απριλίου στη Λιμόζ. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη μπορέσει να ταξιδέψει για τη Γαλλία, αφού η νέα Κυβέρνηση έκοψε τα κονδύλια που προβλέπονταν για την αποστολή της νικήτριας ομάδας.

Ο Υπουργός, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, δέχεται πιέσει για νέα έγκριση των κονδυλίων και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια ανατροπή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το βέβαιο είναι πως εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν τα πάντα γνωστά, καθώς από τις αποφάσεις που θα παρθούν, θα επηρεαστεί και η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που θα διεξαχθεί από 15 έως 19 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 45-38, 60-60, 82-77.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ: Ιορδάνογλου 15 (6 ριμπ., 7 ασ.), Βλάχος 15, Βάρσος, Σκούφης 11 (11 ριμπ.), Τάρλας 17 (7 ριμπ.), Παπαδάκης 7, Χατζηνικολάου, Ταμπάκης, Παγώνης, Κουρέπης, Σκορδάς 12 (15 ριμπ.).

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ: Μπλόντζος, Παυλίδης 1, Νικολόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 31 (24 ριμπ.), Μαράτος, Τουρίκης, Κωνσταντόπουλος, Μιλεντίγιεβιτς 36 (7 ριμπ.), Ιερεμίας, Χαλιβελάκης 2, Τζανάκης, Σπηλιώτης 2.