Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έκανε το δικό σχόλιο για τον αθλητισμό που σιγά-σιγά ξαναρχίζει.

 Ο Τσιόδρας συμμετείχε χτες στις 3 η ώρα (15.00) στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη με τις αθλητικές ομοσπονδίες και την ΕΟΕ. Όταν πήρε το λόγο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τόνισε πως δεν πρέπει να συνεχιστεί ο αποκλεισμός στον αθλητισμό και ότι είναι ανάγκη να ανοίξουν οι υπαίθριοι χώροι άθλησης αλλά με τους κανόνες υγιεινής που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται.

 Μάλιστα, εξήγησε πως η διαδικασία αυτή θα γίνει σταδιακά και ότι η αρμόδια υγειονομική επιτροπή που δημιουργήθηκε θα έχει λόγο για τον αθλητισμό.

«Νομίζω σιγά-σιγά ο αθλητισμός θα ξαναρχίσει. Με τους κανόνες υγιεινής, κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντική η προσήλωσή μας σε αυτούς τους κανόνες. Επειδή θα αρχίσει από ό,τι καταλαβαίνω με τον αθλητισμό σε ατομικό επίπεδο και με τον αθλητισμό σε υπαίθριους χώρους, θα είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα ιδιαίτερα το Μάιο. Η υγιεινή των χεριών δεν θα πρέπει να υποτιμάται καθόλου και θα είναι το πιο σημαντικό μέτρο. Μετά είναι και το θέμα της απόστασης, για αυτό και θα ακολουθήσουν οδηγίες για τον ατομικό αθλητισμό σε εξωτερικό χώρο για την αποφυγή προς το παρών μαζικών συγκεντρώσεων στους αθλητικούς χώρους. Και βλέποντας και κάνοντας, προχωράμε με βάση τα επιδημιολογικά μας δεδομένα, με το πως θα κινείται η επιδημία στη χώρα. Θεωρώ όμως τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ότι θα ήτανε πολύ μεγάλο λάθος να συνεχίσουμε αυτό τον αποκλεισμό του αθλητισμού και ειδικά σε υπαίθριους χώρους και πρέπει σιγά σιγά να ενθαρρυνθούν οι αθλητικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα, απλά θα αρχίσουμε προσεκτικά και θα προχωρήσουμε σταδιακά», είπε ο Τσιόδρας.

Πηγήsportsfeed.gr

Tags:
ΕΟΕ