Ο παλαίμαχος διεθνής φόργουορντ, Κώστας Τσαρτσαρής, μίλησε για την επιτυχία του 1987 που η Εθνική Ομάδα βρέθηκε στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και για την επιρροή που είχε μετέπειτα αυτή η γενιά στις επόμενες, λέγοντας πως αν δεν υπήρχε εκείνη η ομάδα τότε, δε θα έπαιζαν μπάσκετ αυτοί σήμερα, τονίζοντας ότι τους χρωστάνε πολλά. Παράλληλα, “έπλεξε” και το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποχαιρέτησε φέτος τα παρκέ.

Αναλυτικά όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Arena Fm”:

Για την επιτυχία του 1987:

“Αυτή η μέρα, 14 Ιουνίου του 87′ είναι τόσο σημαντική γιατί αν δεν υπήρχε το 87’ δε θα παίζαμε μπάσκετ ούτε εμείς. Αυτό δεν ξανάγινε. Χρωστάμε πολλά σε αυτήν τη γενιά και θα πρέπει να τους τιμούμε. Έχουμε γίνει παγκόσμια δύναμη εξάγουμε και παίκτες και προπονητές. Εκμεταλλευτήκαμε την επιτυχία αντιθέτως με την ομοσπονδία του ποδοσφαίρου που δεν εκμεταλλεύτηκε το 2004”.

Για το Δημήτρη Διαμαντίδη:

“Ο Διαμαντίδης είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό. Μας έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το άθλημα. Μένει πίσω και ότι είναι αδαμάντινος χαρακτήρας. Αφήνει παρακαταθήκη πολλά σπουδαία πράγματα σε όλους μας. Θα ήμασταν αχάριστοι αν λέγαμε ότι μας έχει λείψει κάτι”.