Άπαντες στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, εκφράζουν σημαντικό ενδιαφέρον για το μουσείο της ΧΑΝΘ, ένα «στολίδι» του αθλήματος εντός συνόρων. Ένας εξ αυτών, είναι και ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τον εν λόγω χώρο, όντας εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα που συνάντησε, συνοδία του Γιώργου Μπουσβάρου.

«Συγχαρητήρια στη ΧΑΝΘ για την προσπάθειά της, εύχομαι στο μέλλον αυτό το μουσείο να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο και να γίνει σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ», είπε ο νέος παίκτης της Κηφισιάς.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση από πλευράς συλλόγου για το νέο έκθεμα που κοσμεί του μουσείο, αυτό μίας φανέλας του Βασίλη Σούλη:

«Τη φανέλα με την οποία αγωνίσθηκε στην εθνική ομάδα των Ανδρών(είχε 13 συμμετοχές με 151 πόντους και συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ του 1999 στη Γαλλία) παραχώρησε στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ ο Βασίλης Σούλης. Ο 39χρονος -σήμερα- σέντερ ξεκίνησε την καριέρα του στον Ολυμπιακό(1995-2001)με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Κύπελλο Ελλάδας, ενώ το 1997 πανηγύρισε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Το 2001 μετακόμισε στον Ιωνικό Ν.Φ. και ακολούθησαν συνεργασίες με τον Πανελλήνιο, το Περιστέρι, τον Πανιώνιο, τον Κολοσσό, την Ολυμπιάδα Πατρών και το Αιγάλεω. Ανήκε στη «χρυσή φουρνιά» των παικτών που κατέκτησαν με την Εθνική Εφήβων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1995. Συνολικά με τις εθνικές ομάδες ο Βασίλης Σούλης έχει 85 συμμετοχές».

soulis-fanela-xanth