Η ανάδειξη ολοένα και περισσότερων ταλέντων αποτελεί το μεγάλο στόχο της ΕΚΑΣΚ, η οποία φιλοδοξεί να τροφοδοτήσει το ελληνικό μπάσκετ με ατόφια ταλέντα που θα πρωταγωνιστούν στο μέλλον. Γι αυτό το λόγο δημιούργησε ένα εξαιρετικό τιμ από καταξιωμένους προπονητές με στόχο να συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Οι Στέλιος Καρκανάκης, Μανώλης Σιφομιχελάκης, Γιάννης Γκιουλέας, Λευτέρης Θεοδωράκης, Αλέξης Χριστοδούλου, Κώστας Πλευράκης, Φρόσω Δημητρουλάκη και Αντώνης Πινακουλάκης με συντονιστή τον Γιώργο Μακράκη δημιουργούν ένα προπονητικό σύνολο που εγγυάται την επιτυχία.

Οι πρώτοι στόχοι της προσπάθειας αυτής θα είναι η ενημέρωση και η συζήτηση με του προπονητές των σωματείων όλης της Κρήτης, η χαρτογράφηση των αθλητών και αθλητριών και η σύσταση των κλιμακίων και των μεικτών ομάδων Κρήτης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες, που στόχο θα έχουν να βοηθήσουν στην εξέλιξη του μπάσκετ στη Κρήτη, διαμορφώνοντας καλούς παίχτες, αλλά ακόμα καλύτερρους χαρακτήρες.