Ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Έλληνα πολίτη. Έτσι λοιπόν όπως συμβαίνει συνήθως έτσι και στις φετινές εκλογές άνθρωποι από το κόσμο του μπάσκετ, δημοσιογράφοι και πρώην αθλητές θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Το basketblog.gr σας παρουσιάζει τη λίστα αυτή.

Ξεκίνημα φυσικά με τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος πλέον βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο κόσμο της πολιτικής. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Πανιωνίου που έχει κατακτήσει τρία κύπελλα Ελλάδας, ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Σαπόρτα κατεβαίνει βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών

Μάλιστα, έχει υπάρξει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Τουρισμού, και γενικότερα από το 2010 έχει αρκετά δραστήρια πολιτική ζωή.

Συνεχίζουμε με τον γνωστό δημοσιογράφο του αθλήματος Βασίλη Σκουντή ο οποίος θα συμμετέχει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ/ Κίνημα Αλλαγής στο Νομό Ρεθύμνου. Η είδηση είχε γινεί γνωστή από τον Ιανουάριο έπειτα από συνομιλία με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Σκουντής έχει διαγράψει σπουδαία πορεία στο κομμάτι της δημοσιογραφίας και έχει μένει χαραγμένος στις μνήμες των ελλήνων φιλάθλων για τις περιγραφές του σε αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδας.

Υποψήφιος είναι και ο Γιώργος Κουκλάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών. Ο πρώην μπασκεμπολίστας είχε αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Α1 και της Α2. Μεταξύ άλλων σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Κολοσσό Ρόδου, Απόλλων Πάτρας, Ηράκλειο και ΚΑΟΔ.