Είναι πλέον επίσημο. Το πρωτάθλημα Rising Stars έρχεται πλέον και στο μπάσκετ Γυναικών καθώς η ΕΟΚ το συμπεριέλαβε στο καλεντάρι της για την ερχόμενη σεζόν.

Στο πρωτάθλημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και να πάρουν εμπείρια νεαρές αθλήτριες από τις ομάδες που θα δηλώσουν παρών. Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε νοκ άουτ παιχνίδια χωρισμένες σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Στον πρώτο όμιλο θα πάρουν μέρος τα σωματεία που τα τελευταία τρία χρόνια συμμετείχαν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων ή Νεανίδων και πέντε ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση. Στον δεύτερο όμιλο θα λάβουν μέρος τα σωματεία που τα τελευταία τρία χρόνια δεν συμμετείχαν σε τελική φάση. Δύο ομάδες από τον δεύτερο όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση. Η όγδοη ομάδα που θα συμμετάσχει στην επόμενη φάση θα επιλεγεί από την ΕΟΚ.

Σημειώνεται πως οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο όμιλο, διατηρούν το δικαίωμα να επιλέξουν να δηλώσουν συμμετοχή στο δεύτερο όμιλο, αλλά μόνο σε έναν από τους δύο ομίλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξει κανονική διάρκεια αλλά και Final 4. Στα παιχνίδια ισχύουν οι Επίσημοι Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης της FIBA και οι Κανονισμοί της Ε.Ο.Κ. (Γενικός Κανονισμός οργάνωσης και διεξαγωγής διοργανώσεων και Πειθαρχικός Κανονισμός). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέχρι δώδεκα (12) αθλήτριες ηλικιακής κατηγορίας U-18, (εκ των οποίων έως πέντε (5) αθλήτριες ηλικιακής κατηγορίας U-16) και μέχρι 4 προπονητές/προσωπικό ανά ομάδα.

Στην κανονική περίοδο θα δώσει επτά αγώνες η κάθε ομάδα σε δύο μίνι τουρνουά και τρεις γύρους (2 μίνι τουρνουά ταυτόχρονα σε κάθε γύρο, σε διαφορετικές εγκαταστάσεις/πόλεις, ένας γύρος με διάρκεια τρεις (3) ημέρες και δύο γύροι με διάρκεια δύο (2) ημέρες).

Όλοι οι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming), με ευθύνη της Ε.Ο.Κ., στο επίσημο κανάλι YouTube της Ε.Ο.Κ. και του HBF W RISING STARS. Όλοι οι αγώνες θα έχουν ζωντανή στατιστική κάλυψη. Η Ε.Ο.Κ. είναι υπεύθυνη για τα τυχόν έξοδα που προκύψουν. Παράλληλα, θα ανέβει άλμπουμ με φωτό στα social media.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα:

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1ος Γύρος Αγωνιστική #1 10/11/23
Αγωνιστική #2 11/11/23
Αγωνιστική #3 12/11/23
2ος Γύρος Αγωνιστική #4 09/12/23
Αγωνιστική #5 10/12/23
3ος Γύρος Αγωνιστική #6 21/01/24
Αγωνιστική #7 22/01/24

Η φάση του Final 4 θα διαρκέσει δύο (2) ημέρες και η πόλη που θα διεξαχθεί θα ανακοινωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ FINAL 4 Αγωνιστική #8 10/02/24
Αγωνιστική  #9 11/02/24