Επιστολή προς ΕΟΚ και ΕΚΑΣΘ έστειλαν οι παίκτες του Εθνικού Λαγυνών με κύριο θέμα τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος τερμάτησε δεύτερος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ και αναφερόμενος στο μαραθώνιο αγώνων μέσα στη χρονιά διαμαρτύρεται για τη διαδικασία των μπαράζ και ζητά έστω και τη τελευταία στιγμή αλλαγή των δεδομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αξιότιμοι κύριοι της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΘ,

Μετά το πέρας του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ, “μόλις” εχθές… 21 Ιουνίου (άκουσον άκουσον)… μετά από τριάντα παιχνίδια κανονικής περιόδου και έξι παιχνίδια playoffs Εμείς.. οι καλαθοσφαιριστές του Εθνικού Λαγυνών, της δευτεραθλήτριαςομάδας της Ένωσης της Θεσσαλονίκης… δενμπορούμε να χαρούμε την άνοδο της Ομάδας μαςστη Γ’ εθνική (για πρώτη φορά στην ιστορία της) όπως θα θέλαμε, μετά από αυτόν τον μαραθώνιοαγώνων που πραγματοποιήσαμε μέσα σε μια χρονιά και μια άνοδο που άξια κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο με πολύ κούραση, ιδρώταώρες προπόνησης και αγώνων.

Από την μια πλευρά, έχουμε την Ένωση στην οποία ανήκουμε (ΕΚΑΣΘ), να μας διαβεβαιώνει δια στόματος του Προέδρου της, κυρίου Σάββα Λόρτου,ότι η Ομάδα μας θα ανέβει απευθείας στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (ως δευτεραθλήτρια και φυσικά μιας και η Πρωταθλήτρια ομάδα της Ένωσης δηλώνει άρνηση ανόδουκαι αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό από την Ομοσπονδία (ΕΟΚ), θα προσφύγει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ).

Από την άλλη πλευρά Κύριοι της ΕΟΚ μας υποχρεώνετε να παίξουμε σε δέκα μέρες από τώρα.. αγώνες (άνευ λόγου) μπαράζ ανόδου με ομάδες της Αθήνας… (μιας και δεν πρόκειται ΠΟΤΕκαι φυσικά δεν γίνεται, Ομάδα της Θεσσαλονίκης, είτε να διεκδικήσει θέση σε Νότιο Όμιλο είτε να κληρωθεί σε Όμιλο Νοτίου τομέα.. Αυτό γεωγραφικάκαι δεν γίνεται και δεν στέκει.. εκτός εάν το καταφέρετε και αυτό!), για μια άνοδο που έχουμε ήδη κερδίσει άξια μέσα στο γήπεδο και για λόγους που φυσικά μόνο Εσείς γνωρίζετε..

Το καλύτεροΣτο ουδέτερο όπως λέτε γήπεδο του Μέτς! (εδώ γελάμε)… Δέκα λεπτά από τα σπίτια σας και εφτά ώρες από τα δικά μας…

Κυρίοι σοβαρευτείτε!!! Είμαστε ερασιτέχνες αθλητές,με οικογένειες και δουλείες… Δεν μπορούμε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα των μικροπολιτικών θεμάτων σας! Δεν γίνεται να υποχρεώνετε ερασιτεχνικές ομάδες να κάνουν τέτοιου είδους ταξίδια άνευ λόγου και αιτίας, μόνο και μόνο για να διαμηνύετε ανάπτυξη του μπάσκετ!

Παρακαλούμε έστω και την ύστατη στιγμήνα βρεθεί λύση σ’ αυτήν την κατάφωρη αδικία προς το σωματείο μας!!!

Υ.Γ: Για μια ακόμα χρονιά, ενώ η ομάδα του Κεραυνού Αγίου Παύλου κατέκτησε δίκαια την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Ένωσης της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕθνικήςΑποτέλεσμα αυτού; Να χηρεύει μία ακόμα θέση από τον Βόρειο Όμιλο της Γ’ Eθνικής! Ο νοών νοείτω

Με τα τιμής,

Οι καλαθοσφαιριστές του Εθνικού Λαγυνών