Η Ευρωλίγκα “παρέδωσε” σήμερα ανακαινισμένα δύο ανοιχτά γήπεδα του Δήμου Αθηναίων, στον Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι και Σεπόλια σε μια τελετή που έδωσαν το παρών παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (Παπαπέτρου, Στρόμπερι, Ραντούλιτσα, Χαραλαμπόπουλος) και που προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά.

Η τούρκικη εταιρία Dogus Group, εκ των βασικών χορηγών της Ευρωλίγκας είναι αυτή που έχει αναλάβει την ανακαίνιση ανοιχτών γηπέδων ανά την Ευρώπη, με την αρχή να έχει ήδη γίνει από το Ζάγκρεμπ. Ωραία ενέργεια μπορεί να πει ο καθένας, αφού πρόκειται για χώρους άθλησης της νεολαίας, αλλά στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων, μπορείς να προβάλεις και ενστάσεις.

Μιλώντας για ανακαίνιση γηπέδων, για “φρεσκάρισμα” δηλαδή υπαρχόντων χώρων και όχι για κατασκευή, προφανώς και τα κόστη είναι περιορισμένα. Τόσο μεγάλη ανάγκη είχε ο Δήμος Αθηναίων, ώστε να ανάψει ελαφρά τη καρδία το πράσινο φως για “λεζάντα” σε έναν Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία; Διότι αν ήταν “σκέτη” η Ευρωλίγκα που έμπαινε στο έξοδο, θα άλλαζε η κουβέντα. Ομως εδώ μιλάμε για “μπάσιμο” μιας τούρκικης εταιρίας, κολοσσού για την ακρίβεια, στην Αθήνα με τον πλέον εύκολο και σχετικά ανέξοδο τρόπο.

Προφανώς πάντως και η ενέργεια δεν κρίθηκε έστω… συζητήσιμη από κανέναν στον Δήμο, αφού πέραν της έγκρισης για τη συμφωνία που δόθηκε από τον αρμόδιους του αθλητισμού και τον επικεφαλής του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστο Τεντόμα, τόσο αυτό όσο και ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έδωσαν το παρών στα εγκαίνια.

1gipeda2