Όλα τα ωραία έχουν κάποτε ένα τέλος. Τον χρόνο κανείς δε μπορεί να τον νικήσει.

Τα κλισέ δεν είναι για τους γεννημένους νικητές, για αυτούς που έχουν συνήθειο να προσπερνούν διαρκώς ό,τι εμπόδια και αν παρουσιαστούν στο διάβα τους, για αυτούς που βρίσκουν καταφύγιο στους γρήγορους ρυθμούς και παίρνουν κουράγιο από τη συμβολή τους. Ένας από αυτούς τους νικητές, ο Γιώργος Ασημάκης, πήρε την απόφαση πριν από μερικές ημέρες και λίγους μήνες πριν πατήσει για τα καλά τα 40 έτη να αφήσει πίσω του τις εθνικές κατηγορίες και τη ζωή μέσα στο παρκέ έχοντας περάσει εδώ και καιρό σε αυτή έξω από αυτά.

Μπορεί να μοιάζει ότι ο χρόνος δε νικήθηκε για ακόμα μια φορά, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο undersized σέντερ (1.97 μέτρα) από τις Σέρρες πρόλαβε σε δύο και βάλε δεκαετίες ενασχόλησης με τις εθνικές κατηγορίες και το σπορ του μπάσκετ να βάζει συνεχώς με ακόμα μεγαλύτερο μεράκι, κίνητρο και πάτημα για την επόμενη μέρα όλο και περισσότερα λιθαράκια σε μια πλούσια παρακαταθήκη που ήδη είχε προλάβει να χτίσει.

Όντας μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες του βορειοελλαδίκου μπάσκετ εδώ και τόσα χρόνια ασταμάτητα αλλά αλλά και ένα τοτέμ για τη Β Εθνική, ο Ασημάκης πρόλαβε να κλείσει την καριέρα του στο εν λόγω πρωτάθλημα με τα χρώματα του Πανσερραϊκού όντας ένας σταθερό και αμετάβλητο μέλος των κορυφαίων δεκάδων τόσο των πόντων και των συμμετοχών. Στη γεμάτη του πορεία μάλιστα στα γήπεδα της χώρας, κατά την οποία φόρεσε τα χρώματα ομάδων όπως οι Ίκαροι Σερρών, ο Πιερικός Αρχέλαος, η Ασπίδα Ξάνθης, ο Αίαντας Ευόσμου, ο Ορφέας Νέου Σκοπού και ο Πανσερραϊκός μεταξύ άλλων, πρόλαβε να αγωνιστεί και μια χρονιά στην Α2 Ανδρών (νυν Elite League) όταν σε 28 ματς κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 μέτρησε με τα χρώματα των Ικάρων Σερρών 7 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά 24 λεπτά παρουσίας.

Στην ομάδα της γενέτειράς του έκλεισε δε και την καριέρα του πριν από λίγες μέρες, όταν μετρώντας μέσα στη χρονιά στα παρκέ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ περισσότερους από 300 πόντους φέτος (326 πόντοι συνολικά σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) θα έβαζε τον δικό του επίλογο στη σταδιοδρομία του.

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του κατά τη φετινή σεζόν ανά διοργάνωση:

Πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ

307 πόντοι

Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ

19 πόντοι

 

Το επόμενο κεφάλαιο θα έχει να κάνει κατά πάσα πιθανότητα με την προπονητική, “επιστήμη” την οποία εξασκεί ο έμπειρος σέντερ σε διάφορες ακαδημίες των Σερρών ήδη από το 2002 και τη θητεία του στους Ικαρους Σερρών, στους οποίους επέστρεψε τόσο ως παίκτης όσο και ως κόουτς κατά τον περασμένο πλέον Αύγουστο.